top of page

Ανακοίνωση ΕΙΝΑΠ για τις μετακινήσεις Γιατρών από Νίκαια-Τζάνειο προς Αττικό

Αθήνα, 18/02/2021


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην εντολή που υπογράφει ο διοικητής της 2ης Υ.Πε. για αναγκαστική μετακίνηση δύο γιατρών επιμελητών από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκαιας και δύο γιατρών επιμελητών από τη ΜΕΘ του Τζανείου νοσοκομείου προς τη ΜΕΘ του Αττικού (ΔΑΑΔ 10275, 12/02/2021).


Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες επιβεβαιώνουν πως δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού οι οποίες πρέπει να γίνουν έστω και τώρα με συνοπτικές διαδικασίες και με παράκαμψη της γραφειοκρατίας όπως απαιτούμε εδώ και 11 ολόκληρους μήνες.


Η αποδυνάμωση των non covid ΜΕΘ που μοιραία οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας κλινών για να αναπτυχθούν κλίνες ΜΕΘ covid με βεβιασμένο και σπασμωδικό τρόπο βάζει σε κίνδυνο ζωές ασθενών και καταδικάζει τα δημόσια νοσοκομεία να ασχολούνται μόνιμα μόνο με ένα νόσημα σε βάρος όλης της λοιπής νοσηρότητας.



Υπενθυμίζουμε πως στην Αττική υπάρχουν σχεδόν 200 κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια που πρέπει άμεσα να επιταχθούν άνευ όρων τόσο για non covid ασθενείς όσο και για covid ασθενείς, για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο.


Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

bottom of page