top of page

Ανακοίνωση ΕΙΝΑΠ για τις ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς

Αθήνα, 14/05/21


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στη ΜΕΘ του Σισμανόγλειου νοσοκομείου.


Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 25 κλίνες ΜΕΘ covid (όλες πλήρεις) με μόνο 8 ειδικευμένους γιατρούς. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 λειτουργούσαν 12 κλίνες. Λόγω της πανδημίας σταδιακά αυξήθηκαν αρχικά σε 14 και από το Μάρτιο λειτουργούν 25 κλίνες ΜΕΘ από τις οποίες 17 στον κυρίως χώρο και 8 στο χώρο του χειρουργείου.


Είναι έκδηλα τα φαινόμενα υπερκόπωσης στους συναδέλφους με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται (8 – 9 εφημερίες ανά μήνα). Η διαδικασία για πλήρωση 3 νέων θέσεων επιμελητών καθυστερεί πάρα πολύ. Υπάρχει 1 γιατρός αποσπασμένος σε άλλο νοσοκομείο του οποίου η μετακίνηση παρατείνεται αδικαιολόγητα.


Πρέπει άμεσα: 

Να ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης των 3 θέσεων και να γίνουν οι διορισμοί. 

Να επιστρέψει άμεσα ο αποσπασμένος συνάδελφος. 

Να καταργηθούν οι έξτρα κλίνες ΜΕΘ στο χώρο των χειρουργείων και να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία του νοσοκομείου. Αυτό μπορεί να γίνει τώρα, αφού σε ΜΕΘ covid άλλων νοσοκομείων υπάρχουν πλέον αρκετές κενές κλίνες στις οποίες μπορούν να διακομιστούν οι εναπομείναντες ασθενείς.

bottom of page