top of page

Ανακοίνωση ΕΓΕΣΥ Κέρκυρας για μετακίνηση Ιατρού


Την Παρασκευή 18/12/2020 με έγγραφο του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε η μετακίνηση πνευμονολόγου του ΓΝΚ προς το ΓΝ Βέροιας για την κάλυψη των εκεί αναγκών λόγω πανδημίας. Μαζί με αυτόν μετακινούνται άλλοι 5 γιατροί ( 3 επικουρικοί και 2 Δ/ντες) από ηπειρωτικά νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ προς τη βόρεια Ελλάδα.


Για την απόφαση αυτή μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε ενημερωθεί απολύτως κανείς, ούτε η Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, ούτε ο προιστάμενος του εν λόγω γιατρού ούτε καν ο ίδιος ο συνάδελφος ( που τυγχάνει να είναι ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ) ο οποίος έμαθε κυριολεκτικά μέσω… χαλασμένου τηλεφώνου ότι την επομένη οφείλει να παρουσιαστεί σε νοσοκομείο που απέχει 5 ώρες από τον τόπο διαμονής του!!


Αυτή είναι η αντιμετώπιση της κυβέρνησης και των Διοικήσεων της προς τους υγειονομικούς τους οποίους κατά τα άλλα χειροκροτούν. Σαν φαντάρους που τελευταία στιγμή λαμβάνουν φύλλο πορείας και οφείλουν να υπακούσουν ειδάλλως θα διωχθούν πειθαρχικά. Αυταρχικά, φασιστικά, με «εντέλλεσθαι»! Έτσι αντιμετωπίζει την πανδημία ο κος Μητσοτάκης και η παρέα του! Μετατρέποντας τους υγειονομικούς σε εργαζόμενους λάστιχο προκειμένου να καλύψουν τα κενά που οι ίδιοι δημιουργούν. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν και αλίμονο σου αν τολμήσεις να αντιμιλήσεις!


Η προκειμένη περίπτωση όμως αναδεικνύει και τη φαιδρότητα των χειρισμών της Διοίκησης του ΓΝΚ: Ο εν λόγω πνευμονολόγος ο οποίος διορίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, ενώ αρχικά είχε τοποθετηθεί στο ΤΕΠ για να καλύψει τις ανάγκες του τμήματος, μόλις πρόσφατα μετακινήθηκε στην Πνευμονολογική Κλινική και στο Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων λόγω των αυξημένων αναγκών που δημιουργήθηκαν με την επέλευση του 2ου κύματος της πανδημίας. Για τον ίδιο λόγο μάλιστα προσελήφθη από το ΓΝΚ και ιδιώτης πνευμονολόγος! Και τώρα η Διοίκηση συναινεί στη μετακίνηση πνευμονολόγου! Εύγε!! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Σημειωτέον ότι απ’ το ΓΝΚ τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει 5 γιατροί χωρίς ουδέποτε να αντικατασταθούν. 5 επιπλέον κενά σε ένα ήδη τραγικά υποστελεχωμένο νησιωτικό νοσοκομείο, το Παθολογικό ΤΕΠ του οποίου καλύπτεται πλέον αποκλειστικά από γενικούς ιατρούς των ΚΥ και ΠΙ, όχι μόνο σε επίπεδο εφημεριών αλλά και σε πρωινό ωράριο, αφού δεν έχει μείνει πλέον κανένας ιατρός. Και η Διοίκηση αυτού του νοσοκομείου προσφέρει κι άλλον… Γελάμε με τις θερινές υποσχέσεις του υπουργού για 30+ θέσεις ιατρών στο ΓΝΚ εκ των οποίων 6 λέει θα ήταν για το ΤΕΠ. Όπως γελάμε για τις υποσχέσεις για μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, που έγιναν πιθανή μονιμοποίηση μόνο των επικουρικών στις ΜΕΘ και αυτές μετά από κρίση....


Οι προφορικές διαβεβαιώσεις του Διοικητή ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων τη σχετική απόφαση δεν πείθουν κανέναν. Θέλει να πιστέψουμε ότι το Yπουργείο και ο ΥΠΕάρχης επέλεξαν στην τύχη 6 ονόματα από όλη την 6η ΥΠΕ;; Είναι δυνατόν να αποφασίστηκε η μετακίνηση γιατρών και οι διοικήσεις των εν λόγω νοσοκομείων να μη γνώριζαν τίποτα ;; Προφανώς και είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις και προφανώς είχε ζητηθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προτείνουν ονόματα γιατρών προς μετακίνηση. Συνεπώς ο Διοικητής και ήξερε και επέλεξε το συγκεκριμένο συνάδελφο. Αν δεν γνώριζε και βρέθηκε προ τετελεσμένων όπως ισχυρίζεται, ας βγάλει επίσημο δελτίο τύπου - καταγγελία κατά του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου ότι αποδυναμώνουν ένα νησιωτικό νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας και παρά την αντίθετη γνώμη του. Σε αντίθετη περίπτωση ομολογεί τη συμμετοχή – συνενοχή του στην υπόθεση η οποία πλέον αποκτά άλλη διάσταση δεδομένου ότι επιλέχθηκε ειδικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών η οποία του έχει ασκήσει έντονη κριτική στο παρελθόν για τα πεπραγμένα του ως Διοικητής του νοσοκομείου..


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟ ΡΟΥΜΠΑΤΗ – ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ

ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΚΑΛΥΠΤΑ


Το ΔΣ

bottom of page