top of page

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αίτηση-ένσταση της ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ προς την εφορευτική επιτροπή των εκλογών της 16ης Δεκεμβρίου για ΔΣ της ΕΙΝΗ και αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ.


Από εχτές 9-12-2021, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, με προφορικό και μόνο τρόπο, έχει μπλοκάρει την εφορευτική στο να ανακηρύξει τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων για τις εκλογές, ζητώντας να εξαιρεθούν από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι αγροτικοί ιατροί των περιφερειακών ιατρείων και μόνο, σε αντίθεση με τους αγροτικούς ιατρούς των ΚΥ.

Επειδή:

  1. Τοποθετήθηκε διευκολυντικά προς την εφορευτική επιτροπή με ομόφωνη της απόφαση η ΕΕ της ΟΕΝΓΕ την ίδια μέρα, η οποία αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι διαχρονική θέση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε είναι ότι δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχει το σύνολο των γιατρών που εργάζεται αποκλειστικά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης (αγροτικοί γιατροί Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, επικουρικοί, ειδικευόμενοι, μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ).»

  2. Ο νόμος 2345/95 ορίζει ότι : «2.τα Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία συνιστώνται ως αποκεντρωμένες μονάδες των κέντρων υγείας» και «3. Τα Ειδικά Κέντρα Υγείας διέπονται από τις διατάξεις που ισχύουν για τα Κέντρα Υγείας της χώρας»

  3. Δεν έχει κατατεθεί καμία γραπτή ένσταση που να ζητά με οποιαδήποτε τεκμηρίωση τον αποκλεισμό των αγροτικών ιατρών των περιφερειακών ιατρείων, ως εκ τούτου δεν υπάρχει αντικείμενο που να δικαιολογεί την κωλλυσιεργία στην ανακήρυξη των ψηφοδελτίων.


Και επειδή εκ των ανωτέρω συνάγεται αβίαστα, και με νομικούς και συνδικαλιστικούς όρους, ότι οι αγροτικοί γιατροί των περιφερειακών ιατρείων δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους αγροτικούς ιατρούς των ΚΥ, ώστε να στοιχειοθετηθεί η στέρηση των δικαιωμάτων τους


Ζητάμε από την εφορευτική επιτροπή να προχωρήσει στην ανακήρυξη των ψηφοδελτίων ως έχουν, καθώς δεν υφίσταται κανένα σοβαρό αιτιολογικό που να μπορεί να ληφθεί υπ΄όψιν από την εφορευτική επιτροπή και να σταματήσει την διαδικασία ανακήρυξης .


bottom of page