top of page

«Αθηνά»:Αλληλεγγύη στον αγώνα των Υγειονομικών!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αθηνά»

14 Ιουνίου 2020


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ!

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ!

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «η Αθηνά», με αφορμή τις νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις 16 Ιουνίου, συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη του και να συμπαραστέκεται στους δίκαιους αγώνες των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν μάχη με την πανδημία και να αγωνίζονται για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους, που είναι και δικά μας αιτήματα.


Η πανδημία βρήκε ένα ΕΣΥ επί χρόνια απαξιωμένο από όλους τους κυβερνώντες, υποστελεχωμένο, με τεράστιες περικοπές, ελλείψεις κλινών Εντατικής Θεραπείας, ελλείψεις σε εξοπλισμό αυτοπροστασίας των υγειονομικών, έτοιμο να αλωθεί από τις ιδιωτικές αλυσίδες και τα funds. Ένα ΕΣΥ που συστηματικά αποψίλωναν από υγειονομικό υλικό, υποδομές, προσωπικό, κάνοντας το συχνά να εξαρτάται από τις γνωστές φοροαπαλλακτικές δωρεές των «φιλάνθρωπων» κεφαλαιούχων, βιομηχάνων και εφοπλιστών.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την πανδημία για να πληρώσουν την νέα κρίση οι εργαζόμενοι και δεν προχωρά σε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα με βάση τα αιτήματα των νοσοκομειακών σωματείων και των συνδικάτων του χώρου της υγείας (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ), αλλά και πολλών σωματείων εργαζομένων για την καθολική διασφάλιση της υγείας του λαού.


Την ίδια στιγμή, ενισχύει οικονομικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας. Τα παραδείγματα από τη σχέση της με τους μετόχους-ιδιοκτήτες δομών ιδιωτικής υγείας και μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων, είναι σκανδαλώδη. Αντί να τους επιτάξει, τους έδωσε δωράκια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τους άφησε ανεξέλεγκτους να θησαυρίζουν από τα διαγνωστικά test, ανενόχλητους να συνεχίζουν να πουλάνε ακάθεκτοι τις υπηρεσίες τους, να καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού τους. Θυμίζουμε ότι εν μέσω καραντίνας διπλασίασε το ημερήσιο νοσήλιο σε 1600 ευρώ για κάθε κρεβάτι ιδιωτικής ΜΕΘ.! και χρηματοδότησε με 30 εκ. ευρώ τα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο του κορονοϊού.


Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, του ελληνικού κράτους και της ΕΕ, που αντιμετωπίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύονται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνες για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.


Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, θεωρούμε επιβεβλημένο να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και των νοσηλευτών (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) και καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε και ΕΛΜΕ καθώς και ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να απαιτήσουν το ίδιο.


Η πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η μόνη λύση για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλου του πληθυσμού.


Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους αγώνες των υγειονομικών στις 16 Ioυνίου, που οργανώνουν απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη την επικράτεια. (Στην Αθήνα συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8.30 πμ και πορεία στο υπουργείο Υγείας.)

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «η Αθηνά» ενώνει την φωνή του με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και απαιτεί:


· Επίταξη ΤΩΡΑ, καθολική και πλήρη, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, στις ανάγκες του ΕΣΥ. Να καταργηθούν οι επιδοτήσεις στους επιχειρηματίες της υγείας. Ένταξη όλων των μονάδων υγείας στρατιωτικών, πανεπιστημιακών και ιδιωτικών νοσοκομείων σε ένα καθολικό δημόσιο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.


· Άμεσο άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ (σύνολο 2000 ΜΕΘ, 1500 ΜΑΦ) και στελέχωσή τους με το κατάλληλο προσωπικό. Άμεση αγορά χιλιάδων αναπνευστήρων ώστε θέσεις ΜΑΦ να μετατραπούν σε θέσεις ΜΕΘ.


· Υλοποίηση ΤΩΡΑ μέτρων για την πλήρη επάρκεια σε αξιόπιστα μέσα αυτοπροστασίας των υγειονομικών.


· Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορωνοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των δημόσιων φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.


· Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ σε όλους όσους χρήζουν διερεύνησης και συνέχεια της ιατρικής παρακολούθησης στο σπίτι. Άμεση πρόσβαση όλων όσων εμφανίζουν συμπτώματα σε γιατρό. Κανείς σπίτι αδιάγνωστος.


· Διορισμό ΤΩΡΑ, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ. Άμεση στήριξη του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


· Διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ των 400 επικουρικών γιατρών, των 2700 επικουρικών νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση της επιδημίας.


· Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες–άπορους–αστέγους–φυλακισμένους-πρόσφυγες με αναγκαίο εξοπλισμό και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Οι συνταξιούχοι, οι απομονωμένοι, οι αδύναμοι θα χρειαστούν εισοδηματική ενίσχυση, αλλά και ευρύτερη κοινωνική βοήθεια, προκειμένου να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα φτώχειας και δυστυχίας.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

bottom of page