top of page

Αδύνατη η λειτουργία Παθολογικού Τμήματος ΓΝ Παμμακάριστος με δύο Παθολόγους.

Ανάγκη για επείγουσες λύσεις


Σας έχουμε γνωστοποιήσει τη σοβαρότατη υποστελέχωση του Παθολογικού Τμήματος. Επί συνόλου 9 οργανικών θέσεων έχουμε απομείνει 2 μόνο Παθολόγοι εδώ και 2 εβδομάδες χωρίς να διαφαίνεται λύση από δω και πέρα με βάση την ενημέρωση που έχουμε μέχρι σήμερα από τον Διοικητή του νοσοκομείου, παρά τα έγγραφα που έχουμε απευθύνει τόσο στην ΥΠΕ, όσο και στο Υπουργείο Υγείας. Σας επισυνάπτουμε και πάλι τα σχετικά έγγραφα τα δικά μας, του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Εργαζομένων. Είναι αδύνατο και επικίνδυνο 2 Παθολόγοι να είμαστε υπεύθυνοι για ολόκληρο Παθολογικό Τμήμα (35 κλίνες Παθολογικό, 45 κλίνες Covid, 3 ΜΑΦ, Διαβητολογικό Ιατρείο) σε πρωινό ωράριο και εφημερίες.


Ζητάμε κατεπειγόντως να απευθυνθείτε σχετικά στον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ και στον Υπουργό Υγείας ώστε:

  1. Να ενισχυθεί άμεσα το Τμήμα μας με 3 τουλάχιστον ειδικούς Παθολόγους. Υπενθυμίζουμε ότι 2 Παθολόγοι με οργανική θέση στο ΓΝ Παμμακάριστος είναι σε μετακίνηση σε άλλα νοσοκομεία.

  2. Να εξαιρεθεί το Παθολογικό Τμήμα από το πρόγραμμα γενικών εφημεριών της ΥΠΕ κατά τις ημέρες που έχει υποδείξει η Διευθύντρια -εκτελούσα χρέη Προϊστάμενου- του Τμήματος για το μήνα Δεκέμβριο λόγω της υποστελέχωσης (στις 1/12, 9/12, 17/12, 25/12).


Υπογραμμίζουμε για πολλοστή φορά ότι δεν επιθυμούμε επουδενί και δεν ευθυνόμαστε για την υποβάθμιση και την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος μας, το οποίο είναι σημαντικότατο για τον πληθυσμό της Αθήνας. Υπό αυτές τις συνθήκες όμως που καλούμαστε να εργαστούμε, έχουμε ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια μας και τίθεται σε κίνδυνο η ψυχοσωματική μας υγεία και η ασφάλεια των ασθενών.


Συναδελφικά, με εκτίμηση


Αγγελονίδου Ελένη, Διευθύντρια


Μανιατάκου Μαρία, Επιμελήτρια Α



bottom of page