top of page

Έκρυθμη η κατάσταση στο νοσοκομείο Βόλου – Κραυγή απελπισίας από τους γιατρούς

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή


Μέχρι ενενήντα (90) ασθενείς πάσχοντες από COVID νοσηλεύονται αυτό το διάστημα στο νοσοκομείο Βόλου σε καθημερινή βάση. Οι ελλείψεις προσωπικού αλλά και φαρμάκων είναι τραγικές. Ο ένας και μοναδικός εφημερεύων της Παθολογικής κλινικής πρέπει κάθε μέρα να φροντίζει όλους αυτούς τους ασθενείς ενώ οι αρμόδιοι αγνοούν τις εκκλήσεις για τις ελλείψεις ειδικών φαρμάκων. Και όλα αυτά Οκτώβριο του 2021 δηλαδή 19 ολόκληρους μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στην χώρα μας. Εγκληματικές οι κυβερνητικές ευθύνες για την παντελή έλλειψη προετοιμασίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των ασθενών της επιδημίας. Εγκληματικές οι κυβερνητικές ευθύνες και όσον αφορά την παραμέληση της λοιπής νοσηρότητας : στο νοσοκομείο υπηρετούν μόλις 2 (δυο) μόνιμοι Γενικοί Χειρουργοί και 2 (δυο) επικουρικοί σε 10 (δέκα) οργανικές θέσεις. Προπαγανδιστικά fake news όλοι οι ισχυρισμοί περί δήθεν «θωράκισης του ΕΣΥ» και περί «προσλήψεων».


Συναγερμός ΤΩΡΑ για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.


Απαιτούμε από την διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την επείγουσα ενίσχυση του νοσοκομείου Βόλου με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό καθώς επίσης και με τα αναγκαία φάρμακα και υλικά.


Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν σηκώνει άλλες επικοινωνιακές φούσκες.


Καλούμε τους κατοίκους της Μαγνησίας να ξεσηκωθούν κι αυτοί στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών του νοσοκομείου Βόλου.


Προειδοποιούμε τους αρμόδιους πως οι ευθύνες τους δεν είναι μόνο πολιτικές.


bottom of page