top of page

Άγιος Σάββας: Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συνάδελφοι υγειονομικοί

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου "Ο Άγιος Σάββαςκαταγγέλλει την αυταρχική και βάναυση πράξη της αστυνομίας να προσαγάγει τους συναδέλφους σε αναστολή που έκαναν διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού χωρίς να προκαλέσουν καμία φθορά. Μπορεί ως σωματείο να επιλέγουμε τον δρόμο της μαζικής κινητοποίησης και έκφρασης και όχι τις "κλειστού τύπου” κινητοποιήσεις γιατί θεωρούμε ότι το κίνημα είναι μαζική έκφραση των εργαζομένων παρ' όλα αυτά όμως είναι αυταρχική κατρακύλα για την κυβέρνηση να εξαντλεί την βαρβαρότητα και τα μέσα καταστολής απέναντι σε συναδέλφους που από την ίδια στοχοποιήθηκαν, διαπομπεύτηκαν και βρέθηκαν αναιτιολόγητα τελικά εκτός ΕΣΥ και στην απληρωσιά. Η τελευταία πράξη των συλλήψεων, της ολονύκτιας κράτησης στην ΓΑΔΑ και τελικά η Αυτόφορη διαδικασία μας βρίσκουν κάθετα ενάντια.


Οι εικόνες που αντικρίσαμε το πρωί οι εργαζόμενοι του Αγίου Σάββα να οδηγούνται από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στις κλούβες και σιδεροδέσμιοι οι συνάδελφοι υγειονομικοί μας προκαλούν αποτροπιασμό!


Δύο χρόνια τώρα πανδημίας παλεύουμε μαζικά για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, ενάντια στις αναστολές και την διάλυση του ΕΣΥ. Ενάντια στην δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης παραμένουμε αταλάντευτα στον δρόμο του μαζικού αγώνα.


- Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και να ανακληθούν οι όποιες κατηγορίες - Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά όλοι οι συνάδελφοι που είναι σε διαθεσιμότητα.


bottom of page