top of page

Άγιος Σάββας: Καλούμε σε απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Μαρτίου

Αθήνα 07-03-2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»


Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Ο ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Μαρτίου και τις ώρες 11-3μμ με συγκέντρωση στο νοσοκομείο στις 12μες. και πορεία στο Υπουργείο Υγείας, ενάντια στην επικείμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου και ιατρού Κ.Καταραχιά.


Παρ’ όλες τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις μας στην Διοίκηση του νοσοκομείου και την 1η ΥΠΕ εμμένουν στην απόφασή τους για την πρόωρη λήξη (που ισοδυναμεί με απόλυση) της σύμβασης του προέδρου του σωματείου μας και επικουρικού ιατρού Ακτινολόγου Κ. Καταραχιά. Την Τρίτη 2 Μαρτίου στα πλαίσια απεργιακής κινητοποίησής μας μεταβήκαμε στο Υπουργείο Υγείας όπου μας υποσχέθηκαν συνάντηση για το θέμα. Μέχρι σήμερα όλοι από το υπουργείο είναι άφαντοι, όπως άφαντη είναι και η απάντηση του Υπουργού στα 3 κόμματα της Βουλής που του έχουν καταθέσει αντίστοιχη πρόταση. Εμείς όμως επιμένουμε και θέλουμε μια ξεκάθαρη απάντηση από τον κο Κικίλια: “Θεωρεί ότι μπορεί να απολύει από το ΕΣΥ έναν γιατρό επειδή μόνο και μόνο είναι πρόεδρος σωματείου και με την ιδιότητα αυτή υπερασπίστηκε την υγεία και το δίκιο των συναδέλφων του;”

Θα περιμένουμε την απάντησή του την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 1μμ έξω από το Υπουργείο. Καλούμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα που έχουν καταθέσει ερωτήσεις να παραστούν για να λάβουν μαζί μας την απάντηση.


Καλούμε τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες, την ΕΙΝΑΠ (μέλος της οποίας είναι και ο Κ. Καταραχιάς), την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν απεργιακές αποφάσεις και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση μας με πορεία στις 12μες. Από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Καλούμε φορείς, συλλογικότητες και τους ασθενείς του νοσοκομείου να σταθούν στο πλευρό μας.


Συνάδελφοι, Για να οργανώσουμε την απεργιακή 18 Μάρτη αλλά και για τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το 3ο κύμα της πανδημίας, την μετατροπή του 6ου ορόφου του νοσοκομείου σε κλινική σε covid, το άνοιγμα της εφημερίας του νοσοκομείου σε γενικά χειρουργικά περιστατικά από τον Ερυθρό, την εικόνα διάλυσης του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου και άλλα πολλά, καλούμε τους συναδέλφους σε ανοιχτή συζήτηση-συνέλευση την Τετάρτη 10 Μαρτίου και ώρα 1μμ στο προαύλιο.


Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη


bottom of page