top of page

Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Αθήνα 8 Σεπτεμβρίου 2020

Α.Π: 10601

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε και οι Ενώσεις των γιατρών που εργάζονται στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, από την πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ανοχύρωτο απέναντι στην επιδημία και απαιτήσαμε από το κράτος και την κυβέρνηση να πάρουν ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού.


Καταγγείλαμε την τραγική υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, και απαιτήσαμε με επείγουσες διαδικασίες να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.


ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…


Καταγγείλαμε ότι στο πρώτο κύμα της επιδημίας, τα test στον δημόσιο τομέα γίνονταν με το σταγονόμετρο και με αυστηρά «επιστημονικά τεκμηριωμένα πρωτόκολλα», την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα το μοναδικό πρωτόκολλο ήταν «όποιος έχει να πληρώσει το κάνει» και μάλιστα σε μία περίοδο που υπήρχε συνολικότερη έλλειψη αντιδραστηρίων.


ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…


Καταγγείλαμε ότι η κυβέρνηση αντί να επιτάξει τις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, διπλασίασε την αποζημίωση από τα 800 στα 1.600 ευρώ για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ στον ιδιωτικό τομέα.


ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…


Καταγγείλαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και το τζογάρισμα της υγείας μας για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών…


ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…


Καταγγείλαμε ότι αποκρύπτουν κρούσματα σε τουριστικούς προορισμούς επειδή το απαίτησαν οι μεγαλοξενοδόχοι.


Μας είπαν ότι διασπείρουμε fake news και για μία ακόμη φορά…

ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ…


Καταγγείλαμε ότι λίγες μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας ότι έχει εξασφαλιστεί επάρκεια αντιδραστηρίων, το ΕΚΕΑ ξέμενε από αντιδραστήρια εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που θεωρεί την υγεία μας κόστος, χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονταν εξαιτίας των καθυστερημένων απαντήσεων. Καταγγείλαμε ότι η κυβέρνηση έστελνε πελατεία τα δημόσια νοσοκομεία σε συγκεκριμένους ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους.


ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ.


Καταγγείλαμε την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης η οποία δεν αφήνει τους ειδικευόμενους γιατρούς να δώσουν εξετάσεις για την ειδικότητα τους και μετά να κάνουν το αγροτικό τους, στερώντας εκτός των άλλων από τα νοσοκομεία έμπειρους συναδέλφους…


ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ…


Αίφνης μας άκουσαν.


Μία μέρα πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, την Τρίτη 8/9 στο Υπουργείο Εργασίας, με αίτημα την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, και πριν στεγνώσει το μελάνι του ΦΕΚ που ενισχύει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου ενάντια στις διαδηλώσεις, έβαλαν «τον χωροφύλακα», «τον αστυνομικό διαμεσολαβητή» να μάθει: ποιο είναι το όνομα του διοργανωτή και ο σκοπός της κινητοποίησης μας, λες και δεν το γνώριζαν, πόσοι θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση λες και έχουμε καμία γυάλινη σφαίρα και μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον.


Ένα είναι σίγουρο… Προβλέπουν ότι οι αγώνες ενάντια στην εγκληματική πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα μας, θα δυναμώσουν το επόμενο διάστημα και παίρνουν μέτρα για να τους εμποδίσουν.

Τους ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά… Η υποκρισία έχει και τα όρια της!


Η φωνή πίσω από τις μάσκες δε θα σωπάσει. Θα ακούγεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο δυνατά. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στους ασθενείς μας.

Ο χουντικής έμπνευσης νόμος θα μείνει στα χαρτιά!

Οι αγώνες μας ασπίδα προστασίας της ζωής μας και της υγείας του λαού!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/09 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΟΕΝΓΕ

Comments


bottom of page