top of page

H ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΛΕΡΟΥ-ΠΑΤΜΟΥ-ΛΕΙΨΩΝ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ -Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ&ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ


Α.Π:09/2023

ΛΕΡΟΣ:29/5/2023


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ


Το Δ.Σ της Ένωσης καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην Καλαμιά Κοζάνης, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για την τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής, τη βία και τους τραμπουκισμούς που εξαπέλυσαν, σε βάρος αυτών που διαμαρτύρονταν για την καταστροφή που προκαλείται από την επέλαση των «πράσινων» αρπακτικών.


Οι κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης περίπου 750 στρεμμάτων, από την εταιρεία «Kiefer», σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.


Στο πλευρό τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σωματεία και φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι.


Είναι πρόκληση και ντροπή η Αστυνομία να υπερασπίζεται με υπερβάλλοντα ζήλο τα κέρδη της κάθε εταιρείας και να χτυπάει τον λαό.


Η Αστυνομία χτύπησε το λαό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εταιρείας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάτοικοι. Στη συνέχεια προχώρησε σε 6 συλλήψεις, τεσσάρων κατοίκων και δύο φοιτητών.


Χτύπησαν εργαζόμενους και συνταξιούχους που υπερασπίζονται τη ζωή τους, το περιβάλλον, φτηνή ενέργεια για το λαό, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών Ομίλων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην οικιστική ζώνη του χωριού με πολλαπλές συνέπειες στις συνθήκες διαβίωσής τους.


Επιβεβαιώνοντας το ότι η "πράσινη ανάπτυξη" δεν υπολογίζει ούτε τις αντιδράσεις των κατοίκων, ούτε την καταστροφή του περιβάλλοντος παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών!


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page