top of page

ENIΘ: Τα σωματεία δεν εκβιάζονται, οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται

Αρ. Πρωτ. 68

Θεσσαλονίκη 05/04/21


Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταδικάζει τις επιχειρούμενες απολύσεις συνδικαλιστών, του προέδρου και του γραμματέα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδος, στα μεταλλεία της "Ελληνικός Χρυσός" στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, οι οποίες φανερώνουν τον στόχο της εταιρείας, "Εdilmac", να ξεμπερδέψει από τους αγώνες των εργατών με την τακτική της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού.


Θέλουν πάση θυσία να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα μεταλλεία μπροστά στα νέα σχέδια, για την "στρατηγικής σημασίας" επένδυση που ετοιμάζονται να προχωρήσουν μετά την συμφωνία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, παραδίδοντας τον ορυκτό πλούτο του τόπου μας στα χέρια μιας ιδιωτικής εταιρείας.


Δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν ούτε ένα μπουκάλι γάλα. Δεν θέλουν εργαζόμενους που διεκδικούν επαρκή αερισμό μέσα στις γαλαρίες, στα 300 μέτρα κάτω από τη γη. Πάνω από όλα, δεν θέλουν εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους μέσα από σωματεία που έχουν ξεκαθαρίσει πως οι ανάγκες τους δεν χωράνε στην λογική «κόστος-όφελος», που θεωρούν περιττό κόστος τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, συνολικά τα εργατικά δικαιώματα.


Οι υγειονομικοί γνωρίζουμε πολύ καλά αυτή την πολιτική αυταρχισμού και τρομοκρατίας. Το τελευταίο μόνο διάστημα, έχουμε βιώσει την εκδικητική μεθοδευμένη απόλυση επικουρικού ιατρού, προέδρου σωματείου εργαζομένων. Δεκάδες διώξεις σε συνδικαλιστές, όπως η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και της ΕΝΙΘ, γιατί αποκάλυψαν την αλήθεια. Στόχος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σε όλες τις περιπτώσεις είναι να φιμώσουν τις φωνές των εργαζομένων που αντιστέκονται και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.


Η επίθεση στους μεταλλωρύχους είναι επίθεση απέναντι σε όλα τα σωματεία και την εργατική τάξη, είναι επίθεση στην πάλη των εργαζομένων για το δίκιο μας.


Τα Σωματεία δεν εκβιάζονται, οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αυτοκινητοπορεία που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ, την Τρίτη 6 Απρίλη, στις 18.30, στο άγαλμα Βενιζέλου.

bottom of page