top of page

ENIΘ: Καταγγέλουμε την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Κώστα Καταραχιά

Αρ. Πρωτ. 66

Θεσσαλονίκη 28/03/21


Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταγγέλλει την απαράδεκτη εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ. Η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιου Σάββα αρνείται να παρατείνει την σύμβασή του έως 31/10/2021 όπως προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών, γεγονός που συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου και το σωματείο τους για να ανακληθούν οι απαράδεκτες διώξεις σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από Covid19 πάνω στο καθήκον!


Την ώρα που το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τα όρια του, ιδίως στην Αττική, η κυβέρνηση αντί να ακούσει τις προτάσεις των υγειονομικών, επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης τους και φίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης.


Σε αυτή την πολιτική αυταρχισμού, ακόμα ένα επεισόδιο είναι και η κλήση του μέλους του προεδρείου Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη. Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός, ότι ακόμα και μετά την κινητοποίηση δεκάδων σωματείων και συναδέλφων στον Διοικητή του ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη 24/3, που απαίτησαν την παύση της δίωξης, όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες του να προχωρήσει σε ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος, αλλά έφτασε στο σημείο να ζητήσει αυτολεξεί από τον συνάδελφο να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, να ανακαλέσει δηλαδή την πραγματικότητα!


Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και των διοικήσεων ΥΠΕ και νοσοκομείων, για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν, όσο και να επιδίδονται στην τρομοκρατία, τον εκβιασμό, την φίμωση των υγειονομικών.


Το ΔΣ της ΕΝΙΘ προκηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη 30/03 12:00-15:00 και συγκέντρωση 13:00 μμ. στις ΥΠΕ.


· Απαιτούμε να παύσει η δίωξη του Ταμία του ΔΣ της ΕΝΙΘ, Α. Σίουλη.

· Απαιτούμε να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Κώστας Καταραχιάς.

bottom of page