top of page

ENIZ: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας»

Ζάκυνθος,

26/3/2021



Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σύλλογο εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», που αγωνίζονται ενάντια στην εμμονή του Υπουργείου Υγείας να απολύσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά.

Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την ίδια στιγμή που το Υπουργείο αναγκάζεται να επιστρατεύσει γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα.

Ζητάμε η θητεία του να παραταθεί σύμφωνα με την σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως ακριβώς έγινε και για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά.

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των συνδικαλιστών υγειονομικών και να εισακουστούν επιτέλους οι προτάσεις τους, αρχής γενομένης από την αποδοχή του αιτήματος των υγειονομικών να επικοινωνήσουν με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η οποία αρνείται την συνάντηση μαζί τους ( πάντα με τον προβλεπόμενο τρόπο) εδώ και (1) ένα ολόκληρο χρόνο.

bottom of page