top of page

ENIΘ: Οι Ναζί δολοφόνοι στην φυλακή!

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ

ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51

Τ.Κ.54622

Αρ. Πρωτ. 32 Θεσσαλονίκη 05-10-20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΕΝΙΘ


Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταδικάζει τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, αλλά και κάθε ναζιστικού παλιού και νέου μορφώματος που στόχο έχουν να χύσουν δηλητήριο ανάμεσα στους εργαζομένους, να χτυπήσουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα και τα σωματεία του.


Με όποια ονομασία και να εμφανιστούν τα φασιστικά, ναζιστικά κόμματα στην πράξη αποτελούν το μακρύ χέρι των αφεντικών, όπως φανερώνουν και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, όπως την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στο Λαγκαδά σε απεργούς εργαζόμενους της ΑΓΝΟ και κυρίως τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από τη Χρυσή Αυγή.


Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της Εισαγγελέα να τους ξεπλένει, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή τους. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα. Όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι η χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Χαρακτηριστική η κίνηση του προέδρου της Βουλής, κ. Τασούλα, να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, λίγες μέρες πριν την απόφαση της δίκης, που προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ' όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας.


Από την άλλη η κυβέρνηση και το αστικό πολιτικό σύστημα δείξανε την έχθρα τους απέναντι σε όποιο κομμάτι του λαού κινητοποιείται. Με το χτύπημα στις συγκεντρώσεις των υγειονομικών και την κατασυκοφάντηση και τρομοκρατία απέναντι στους αγώνες των μαθητών, αποδεικνύουν στην πράξη ότι ο χουντικής έμπνευσης νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα έχει ως στόχο το οργανωμένο κίνημα, αντιμετωπίζοντας τους «ήρωες υγειονομικούς» σαν «περιθωριακές ομάδες που παρακωλύουν τη συγκοινωνία».


Η ιστορική πείρα, όμως, αποδεικνύει πως η αποφασιστική απάντηση στο φασισμό και στο ναζισμό, σε οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη του λαϊκού κινήματος, με αιτήματα που θα στοχεύουν στην καρδιά του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Είναι επίκαιροι όσο ποτέ και δείχνουν το δρόμο οι στίχοι του Φώντα Λάδη: “..Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος! Τσάκισέ τον!”

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Καλούμε σε συμμετοχή την Τετάρτη 7 Οκτώβρη - μέρα ανακοίνωσης της Απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής - στην στάση εργασίας 11:00-15:00

Συγκέντρωση το πρωί 11:30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

bottom of page