top of page

EINH: Ήλθαν τα πρωτα εντέλλεστε για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 12-10- 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τεράστιες πιέσεις ασκήθηκαν από τις 10 Οκτώβρη στους συναδέλφους παθολόγους του ΠΓΝΙ, του ΓΝ Χατζηκώστα και του ΓΝ Φιλιατών να συναινέσουν «εθελοντικά» στη μετακίνηση τους στο ΓΝ Κέρκυρας για να καλυφθούν 12 εφημερίες μέσα στον μήνα από 5 μέρες το ΓΝΧ και ΠΓΝΙ και 2 το ΓΝΦ. Χαιρετίζουμε την στάση των συναδέλφων να μην ενδώσουν στην οικιοθελή τους μετακίνηση. Μετά την μη ανεύρεση προθύμων η 6η ΥΠΕ προχώρησε στα εντέλλεσθε.


Το πρώτο εντέλλεσθε ήλθε σήμερα 12-10-22 και αφορά (5) Παθολόγους του ΓΝΙ « Γ. Χατζηκώστα» για αντίστοιχες εφημερίες στο Γ.Ν. Κέρκυρας .


Ενώ η κυβέρνηση διαλύει το ΕΣΥ με τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, την υπερεφημέρευση και την επισφαλή εργασία, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για παραιτήσεις συναδέλφων όπως έγινε στο ΓΝ Κέρκυρας, αντί για άμεσες μαζικές προσλήψεις διεκδικεί να καλύψει τις τρύπες με μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία που ακόμα και σήμερα λειτουργούν στο όριο.


Η ΕΙΝΗ θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της ΥΠΕ, αλλά και των διοικητών που αντί να υπερασπιστούν τους γιατρούς τους έψαχναν για «εθελοντές», τη στιγμή που οι συνάδελφοι ήδη δίνουν παραπάνω εφημερίες στα νοσοκομεία τους για να βγουν τα προγράμματα.


Η απόφαση αυτή είναι επικίνδυνη τόσο για τη λειτουργία του ΓΝ Κερκύρας που η παθολογική του θα πρέπει να λειτουργήσει σχεδόν το μισό μήνα με γιατρούς που δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί το συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά και για τα υπόλοιπα αφού για να καλυφθούν οι εφημερίες αναγκάζουν τους συναδέλφους σε ακόμα περισσότερη υπερεφημέρευση. Οι γιατροί που εντέλλονται να εφημερεύσουν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα απουσιάζουν από τις κλινικές που υπηρετούν τουλάχιστον για δύο έως τρεις ημέρες για κάθε τους εφημερία.


Η ΕΙΝΗ απαιτεί να σταματήσουν τα εντέλλεσθε και ζητά την ΑΜΕΣΗ πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τόσο στο ΓΝ Κέρκυρας, όσο και στα νοσοκομεία της Ηπείρου .


Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην 24ώρη πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη που καλούν οι ομοσπονδίες των υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ) και στη συγκέντρωση στα Γιάννενα 11.30 στην Περιφέρεια.


ความคิดเห็น


bottom of page