top of page

Ρέθυμνο: Προσπαθούν να κουκουλώσουν τα κενά εξουθενώνοντας τους γιατρους

Αθήνα 3 Αυγούστου 2020

Α.Π: 10551


Είναι γνωστές οι μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ρεθύμνου μάλιστα πρόσφατα έχει διοργανώσει σχετικά αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Όμως η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ αντί να φροντίσει για μόνιμες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία και Κ.Υ της Κρήτης που συνολικά μαστίζονται από μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, προσπαθεί να κουκουλώσει τα κενά με τρόπο έκνομο και επισφαλή για τους ασθενείς υπερεξουθενώνοντας τους γιατρούς.


Χαρακτηριστική η πρόσφατη «εντολή» από την 7η ΥΠΕ σε γιατρό του Κ.Υ Κισσάμου Χανίων που θέλει να υποχρεώσει την συνάδελφο ταυτόχρονα με το καθημερινό πρωινό ωράριο στο Κ.Υ Κισσάμου και ταυτόχρονα με τις εφημερίες στο Κ.Υ Κισσάμου να κάνει και… 2-3 εφημερίες τον μήνα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που απέχει… 95 χιλιόμετρα (!) από την Κίσσαμο. Αυτό προφανώς ΔΕΝ εξυπηρετεί καμία πραγματική υγειονομική ανάγκη (αντίθετα είναι αυτονόητα επισφαλής για τους ασθενείς ο εξαναγκασμός μιας γιατρού σε υπερεξουθένωση και εφημέρευση σε άλλη υγειονομική μονάδα μακριά από την δική της) αλλά εξυπηρετεί μόνο ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ των τραγικών κενών για «επικοινωνιακούς» λόγους.

Απαιτούμε από την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας:


Να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και σε όλα τα νοσοκομεία και Κ.Υ της Κρήτης με προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ. Να σταματήσουν τα «κουκουλώματα» και τα «πασαλείμματα».


Να σταματήσει άμεσα ο εξαναγκασμός σε υπερεξουθένωση της γιατρού του Κ.Υ Κισσάμου που είναι έκνομος αλλά και επικίνδυνος τόσο για τους ασθενείς όσο και για την γιατρό.


ΟΕΝΓΕ

bottom of page