top of page

Καταγγελία της ΕΓΕΣΥΝΑ

Η απεργία και η απήχηση της στους εργαζόμενους και στον λαό της Τρίπολης θορύβησε την 6η ΥΠΕ και την διοίκηση του Παναρκαδικού.


Αρκαδία 28/9/20

Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας


Η διοίκηση, λοιπόν, παίρνει τα ‘’μέτρα’’ της προσπαθώντας να βάλει εμπόδια στην δράση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Αρκαδίας, γιατί γνωρίζει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται γεννάει αγανάκτηση και οργή και πως έτσι θα φουντώσουν οι αγώνες μας για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.


Συγκεκριμένα, την επομένη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας των ιατρών του ΕΣΥ 24/09/2020, η συνάδελφος αγροτικός ιατρός Γ.Δ., Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΓΕΣΥΝΑ, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ότι δε θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εφημερίες στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, με απόφαση της 6ης ΥΠΕ.

Ρωτάμε για ποιον άλλο λόγο η διοίκηση θα ακύρωνε την απόφαση να συνεχίσει η συνάδελφος τις εφημερίες της στο νοσοκομείο, που η ίδια και η 6η ΥΠΕ είχε προ ημερών εγκρίνει από τις 12/9/2020 με αριθμό πρωτοκόλλου 16033;


Στο ‘’αίολο επιχείρημα’’ ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε για να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας, ρωτάμε τότε για ποιόν λόγο δεν υπήρξε ανάλογη απόφαση για κανέναν από τους δεκάδες άλλους αγροτικούς γιατρούς του νομού, που καλύπτουν εφημερίες του νοσοκομείου;


Στο αίτημα της συναδέλφου να αποσταλεί σχετικό έγγραφο, που να κατοχυρώνει την νέα αυτή απόφαση και να αναφέρει τους λόγους μη ανανέωσης, της δόθηκε η απάντηση ότι είναι περιττό, αφού έχει λήξει η προθεσμία για την παράταση της μετακίνησης.


Ρωτάμε ποια ακριβώς προθεσμία είχε λήξει, όταν η ίδια η διοίκηση του νοσοκομείου την είχε εμπρόθεσμα εγκρίνει, ενώ ακόμη η συνάδελφος είχε εφημερεύσει και στα μέσα Σεπτέμβρη στο νοσοκομείο, χωρίς πρόβλημα; Τελικώς, μετά την επιμονή της συναδέλφου, επήλθε υπαναχώρηση και της συνέστησαν να εφημερεύσει κανονικά, με νέες οδηγίες της διοίκησης.


Η ανησυχία τους είναι εξόφθαλμη! Στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, που στενάζει από τις ελλείψεις προσωπικού, που μετακινεί με "εντέλλεσθε" εργαζόμενους από άλλες δομές για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες, που λειτουργεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χάρη στη σημαντική συμβολή των αγροτικών ιατρών, οι συνάδελφοι που τολμούν και αναδεικνύουν τα προβλήματα φαίνεται να περισσεύουν! Από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε το χρέος μας απέναντι στους συναδέλφους και τους ασθενείς μας, να διεκδικούμε άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. Για όσους νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε ή ότι μπορεί να μας φιμώσουν, γελιούνται! Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τους αγώνες μας, οι άθλιες μεθοδεύσεις τους θα πέσουν στο κενό.


Καλούμε την ΟΕΝΓΕ και όλα τα σωματεία και φορείς της περιοχής να καταδικάσουν το γεγονός.


Καλούμε μαζικά όλους του συναδέλφους να δώσουν απάντηση στην προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών συμμετέχοντας και στην Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 15/10/20.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page