top of page

Aνακοίνωση ΕΙΝΑΠ για το θάνατο ασθενούς που νοσηλεύονταν διασωληνομένος εκτός ΜΕΘ για τρια 24ωρα

Αθήνα, 14/04/21


Περίπου στις 11 μμ της 7ης Απριλίου 2021 οι εφημερεύοντες γιατροί σε πτέρυγα νοσηλείας ασθενών COVID στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» έσπευσαν σε θάλαμο νοσηλείας αμέσως μόλις σήμανε το αλάρμ του μόνιτορ ενός ασθενούς που νοσηλευόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο (όπως δυστυχώς δεκάδες άλλοι καθημερινά σε όλα τα νοσοκομεία για τους οποίους οι γιατροί αμέσως μετά την διασωλήνωση καταχωρούν προς την αρμόδια υπηρεσία on line αίτημα διακομιδής σε ΜΕΘ COVID).


Οι γιατροί διαπίστωσαν ισοηλεκτρική καρδιογραφική γραμμή (καρδιακή ανακοπή) στο μόνιτορ και άρχισαν αμέσως προσπάθειες ανάνηψης. Ταυτόχρονα διαπίστωσαν πως ενώ ο τραχειοσωλήνας ήταν στην θέση του και δεν είχε μετακινηθεί, ο αναπνευστήρας ήταν απενεργοποιημένος και αποσυνδεδεμένος.


Δυστυχώς η προσπάθεια ανάνηψης δεν απέδωσε και διαπιστώθηκε ο θάνατος του ασθενούς. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, υπάρχει αστυνομική διερεύνηση για το ποιός απενεργοποίησε τον αναπνευστήρα που φυσικά δεν ήταν γιατρός, νοσηλευτής ή άλλο μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου.


Είναι σαφέστατο πως το τραγικό συμβάν (πιθανή εγκληματική ενέργεια) θα είχε αποφευχθεί αν ο ασθενής νοσηλευόταν σε ΜΕΘ και όχι σε κοινό θάλαμο. Δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα οτιδήποτε άλλο έχει ειπωθεί σε ΜΜΕ για το τραγικό συμβάν από ανθρώπους που δεν ήταν καν παρόντες ή και που δεν έχουν καν σχέση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αλλά εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες .

bottom of page