top of page

ANAKOINΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

Αθήνα 13 Ιανουαρίου 2023

Α.Π:12737


Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για πολλοστή φορά στο θέμα καταβολής της αποζημίωσης των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών. Ένα απαράδεκτο πρόβλημα που όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά οι καθυστερήσεις διαρκώς αυξάνονται.


Συγκεκριμένα, σε πολλά νοσοκομεία (πχ της 2ης ΥΠΕ) δεν έχουν καταβληθεί οι αποδοχές για τις δεδουλευμένες πρόσθετες (πέραν του πλαφόν) εφημερίες από το μήνα Αύγουστο 2022 και μετά. Δηλαδή υπάρχει ήδη καθυστέρηση έξι (6) μηνών. Μάλιστα, οικονομικοί αρμόδιοι των ΥΠΕ ισχυρίζονται ότι το Υπουργείο Υγείας είναι αυτό που καθυστερεί τις αναγκαίες εγκρίσεις για την καταβολή αυτών των δεδουλευμένων.


Άρα οι προπαγανδιστικοί ισχυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι δήθεν επίκεινται «πακτωλοί» αναδρομικών μισθολογικών αυξήσεων στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι έωλη προπαγάνδα αφού δεν υλοποιείται ούτε καν το στοιχειώδες, δηλαδή η πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.


Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι καλύπτει και στηρίζει τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που αποφασίζουν οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών (ή και οι νοσοκομειακές συνελεύσεις και οι τοπικές επιτροπές της ΕΙΝΑΠ, όσον αφορά τα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά).


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page