top of page

ANAKOINΩΣΗ Ε. Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τον απαράδεκτο αποκλεισμό ιατρού από τη διαδικασία κρίσης για διεκδίκηση μόνιμης θέσης αιματολογίας και το χαρακτηρισμό της υποψηφιότητας της γιατρού ως μη παραδεκτής λόγω του πτυχίου της.


Πρόκειται για μία συνάδελφο η οποία με το ίδιο πτυχίο έκανε ειδικότητα, με το ίδιο πτυχίο υπηρέτησε ως επικουρικός γιατρός. Μάλιστα με το ίδιο πτυχίο είχε διεκδικήσει μόνιμη θέση στο ΕΣΥ και στο παρελθόν, και το συμβούλιο κρίσεων για τη συγκεκριμένη προκήρυξη, το οποίο παρεμπιπτόντως είχε ακριβώς την ίδια σύνθεση, έκρινε παραδεκτή την αίτηση της. Αναρωτιόμαστε τι μεσολάβησε;


Πρόκειται για περιστατικό αυθαιρεσίας και μεροληψίας εις βάρος της συναδέλφου η οποία αποκλείεται από μια διαδικασία κρίσεως στην οποία μάλιστα είναι πρώτη σε μόρια.


Απαιτούμε άμεσα να συμμετάσχει κανονικά η συνάδελφος στη διαδικασία της κρίσης μέχρι τέλους και να αναιρεθεί η απαράδεκτη απόφαση περί μη παραδεκτής υποψηφιότητας.


Διαφορετικά η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, το συμβούλιο κρίσης και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα είναι υπόλογοι και θα έχουν ακέραιη την ευθύνη για μεροληπτική και άρα διαβλητή διαδικασία επιλογής ιατρών για το ΕΣΥ.


Comments


bottom of page