top of page

902: Χωρίς εφημερεύοντα παθολόγο το νοσοκομείο!

Χωρίς εφημερεύοντα παθολόγο έχει μείνει από την Παρασκευή 12 Ιούλη το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, καθώς η μοναδική παθολόγος, μετά από 32 ημέρες αναγκαστικής εφημερίας, αναγκάστηκε να διακομίσει ένα σηπτικό περιστατικό. Αυτό καταγγέλλει με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).


Αναφέρει συγκεκριμένα:       


«Από τις 12/7 το Γενικό Νοσοκομείο της Λήμνου δεν έχει εφημερεύοντα παθολόγο. Η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου, η οποία υποχρεώθηκε να εφημερεύει συνέχεια από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου, χθες παρέμεινε στο νοσοκομείο χάρη στο αίσθημα ευθύνης για τους ασθενείς της, αφού εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της διοίκησης του νοσοκομείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας το νοσοκομείο δεν είχε εφημερεύοντα παθολόγο. Σήμερα μετά από 32 μέρες συνεχούς εφημερίας, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ρεπό, αναγκάστηκε να διακομίσει σηπτικό περιστατικό.

Οι ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι τεράστιες. Όχι μόνο δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Λήμνου, όχι μόνο απαντούσαν στις αγωνιώδεις εκκλήσεις της συναδέλφου να δώσουν λύση με ειρωνεία και απαξίωση, όχι μόνο αρνούνται να της υπογράψουν την άδεια που έχει ζητήσει, αλλά η λύση που προκρίνει η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι να δώσουν "εντέλλεσθε" στη συνάδελφο για να εφημερεύει μέχρι το τέλος του Ιουλίου και στη συνέχεια να μετακινηθεί γιατρός από το επίσης τραγικά υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για να καλύπτει τις εφημερίες.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ΟΕΝΓΕ σήμερα με τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τους προειδοποιήσαμε να μην τολμήσουν να δώσουν "εντέλλεσθε", ότι πρόκειται όχι μόνο για κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας για το ωράριο εργασίας και ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια της συναδέλφου η οποία έχει φτάσει στα όριά της και κατά συνέπεια την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών, αλλά και όλων των κατοίκων του ακριτικού νησιού που ο αριθμός τους αγγίζει τη θερινή περίοδο τις 60.000.


Αυτή είναι η "πολύτιμη παρακαταθήκη" που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ για να συνεχίσει το αντιλαϊκό της έργο στο χώρο της Υγείας.


Ένας μοναδικός παθολόγος στο Νοσοκομείο της Λήμνου να καλύπτει τις ανάγκες 60.000 ασθενών, να περιθάλπει νοσηλευόμενους ασθενείς, να κάνει εξωτερικά ιατρεία, να εφημερεύει 30 μέρες το μήνα χωρίς ούτε ένα ρεπό σε ένα νοσοκομείο τραγικά υποστελεχωμένο με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες (γαστρεντερολόγος, νευρολόγος, πνευμονολόγος, ογκολόγος).


Απαιτούμε το αυτονόητο!


Να εγκριθεί άμεσα η άδεια που δικαιούται η συνάδελφος. Να μην τολμήσουν να της δώσουν "εντέλλεσθε".


Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου και της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και να καλυφθούν οι εφημεριακές ανάγκες του νοσοκομείου.


Να προχωρήσει η άμεση στελέχωση της κλινικής με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του λαού της Λήμνου και η ασφαλής εφημέρευση σε καθημερινή βάση.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους μαζικούς φορείς της Λήμνου σε ξεσηκωμό.


Καμία αναμονή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, που παρέλαβε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει, πατώντας στα χνάρια του, την ίδια βάρβαρη, "ανθυγιεινή" για τους υγειονομικούς και το λαό πολιτική στο χώρο της Υγείας. Για αυτό άλλωστε, παρά τις γνωστές, γενικόλογες και ανέξοδες διακηρύξεις, από τις "κυβερνητικές προτεραιότητες" της νέας κυβέρνησης, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία, για κάλυψη των χιλιάδων κενών των δημόσιων μονάδων Υγείας σε γιατρούς και νοσηλευτές με μόνιμο προσωπικό.


Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να έχει ο λαός μας υψηλού επιπέδου απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Εκεί θα κριθεί το δίκιο μας, έτσι μόνο θα κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας!».
Comments


bottom of page