top of page

28 Απρίλη καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πύλη του Ασκληπιείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. "ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ"


Συναδέλφισσες,συνάδελφοι


Την Τρίτη 7 Απρίλη, Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τη Δημόσια Υγεία, Υγειονομικοί από όλη τη χώρα πραγματοποιήσαμε γενικές συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις στις εισόδους των Δημόσιων Νοσοκομείων και των ΚΥ. Η κινητοποίηση μας έσπασε τη σιωπή που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει, αποκρύπτοντας τελείως την αλήθεια: δύο μήνες σχεδόν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα, το ΕΣΥ παραμένει ανοχύρωτο.


Αυτή την αλήθεια φωνάξαμε στο νοσοκομείο μας και σε κάθε γωνιά της χώρας με τη συμπαράσταση αλληλέγγυων συναγωνιστών, διεκδικώντας ουσιαστική ενίσχυση του Ασκληπιείου Βούλας και του ΕΣΥ.


Η αποσιώπηση της κινητοποίησης, που έφτασε μέχρι τα πρωτοσέλιδα των New York Times, από τα καθεστωτικά ΜΜΕ αλλά και η προσπάθεια επέμβασης των ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό και αλλού, φανερώνουν για ακόμη μια φορά πως η κυβέρνηση και το σύστημα μας θεωρεί “ήρωες”, ΜΟΝΟ όταν είμαστε σκυμμένοι και φιμωμένοι. Όταν διεκδικούμε τα αυτονόητα και παραθέτουμε επιστημονικά δεδομένα που χαλάνε την ψευδή κυβερνητική αφήγηση, τότε είμαστε ψεύτες και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.


Παρά τις εξαγγελίες, η κυβέρνηση έχει κάνει ελάχιστα πράγματα για να ενισχύσει το ΕΣΥ, για να ενισχύσει το Ασκληπιείο Βούλας.


• Πέρα από λιγοστές προσλήψεις συμβασιούχων Νοσηλευτών και Επικουρικών Γιατρών, δεν έχει δρομολογηθεί καμία πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού.

• Οι κλίνες ΜΕΘ που έχουν προστεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες. Στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου, κανένα από τα προβλήματα που από την αρχή είχαν επισημάνει οι Εντατικολόγοι μας δε λύθηκε.

• Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να προσλάβει ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα ήδη υπάρχοντα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και δεν επιτάσσει τις διαθέσιμες ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ χωρίς αποζημίωση, ενισχύει την ιδιωτική κερδοφορία στην υγεία, αποζημιώνοντας τους μεγαλοκλινικάρχες στο διπλάσιο για τη χρήση των κλινών τους από το ΕΣΥ.

• Τα ΜΑΠ μας διατίθενται κυριολεκτικά ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ. Βασικά Μέσα Ατομικής Προστασίας χορηγούνται στους συναδέλφους από το Σωματείο μας, αφού η Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας αγνοεί συστηματικά τις καταγγελίες για ακατάλληλα ΜΑΠ (γυαλιά, ποδονάρια).

• Η κυβέρνηση επιμένει στη μη διενέργεια μαζικών δωρεάν test υπό κρατική ευθύνη στον πληθυσμό, μέθοδος με την οποία θα μπορούσε να εντοπίσει αποτελεσματικά και να διαχειριστεί τα νοσούντα περιστατικά. Αφήνει πεδίο κερδοφορίας στην ιδωτική πρωτοβουλία, καθως επιτρέπει στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις διαγνωστικές αλυσίδες να χρεώνουν υπέρογκα ποσά για τη λήψη δειγμάτων, συχνά με αμφιλεγόμενες ενδείξεις.

• Η ΠΦΥ ξηλώνεται εν μέσω πανδημίας, αφού οι συνάδελφοι Γιατροί μεταφέρονται από τα ΚΥ στα Νοσοκομεία (σ' εμάς μεταφέρθηκαν οι συνάδελφοι από το ΚΥ Βάρης) για να μπαλώσουν τις ελλέιψεις ιατρικού προσωπικού.


Συναδέλφισσες,συνάδελφοι


σ΄αυτή τη μάχη έχουμε χάσει ήδη έναν συνάδελφο από το ΓΝ Καστοριάς. Περισσότεροι από 500 συνάδελφοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό. Σ' όλον τον κόσμο, χάνουμε συναδέλφους μας που πέφτουν θύματα όχι της πανδημίας, αλλά ενός συστήματος που λειτουργεί αλόγιστα, με βάση το κέρδος και όχι τις ανάγκες των ανθρώπων.


Την Τρίτη 28 Απρίλη 13:00 καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους

σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πύλη του Ασκληπιείου

για να τιμήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους

που έχουν πέσει στην μάχη ενάντια στην επιδημία σε όλον τον κόσμο

τηρώντας, φυσικά, όλους τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας.


Το μεσημέρι της ίδιας μέρας εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των μαχόμενων Υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν παράστασηδιαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας για να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά μας.


Καλούμε τους συναγωνιστές των Νοτίων προαστίων (δημοτικές κινήσεις, σωματεία εργαζομένων, αλληλέγγυοι πολίτες), να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και να οργανώσουν την ίδια ημέρα την παρουσία τους στην πύλη του Ασκληπιείου Βούλας.


Διεκδικούμε:


Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ.

Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΜΑΠ για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Ένταξη στα BAE.


Βούλα, 27/04/2020

Comentarios


bottom of page