top of page

Πρωτοφανές ολίσθημα από διοικητή νοσοκομείου!


ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά, 23/5/19

Οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας σήμερα 23/5/2019 το μεσημέρι, την ώρα που πραγματοποιούσαμε μαζική γενική συνέλευση για το σοβαρότατο θέμα της βιαιοπραγίας ενάντια σε εφημερεύοντα γιατρό ειδικευόμενο Χειρουργικής κατά την γενική εφημερία 21/5, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε δελτίο τύπου του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γεωργόπουλου που κοινοποιήθηκε από το γραφείο τύπου του αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη το απόγευμα της 22/5/19 :

Nίκαια, 22-5-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με τίτλο: «10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας χθες παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό» θυμίζει την επιτυχημένη ατάκα από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο: “Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα”. Εκτός του γεγονότος ότι η ανακοίνωση τους βρίθει από πλείστες όσες ανακρίβειες έως πολλαπλά τραγικά ψεύδη όπως:“Παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό”, “Τα έκαναν γυαλιά καρφιά”, “Του έσπασαν τα δόντια, τη μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα”, “Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία”, ταυτόχρονα συλλαμβάνονται και με την «γίδα στον ώμο» γιατί ενώ μόνοι τους αναφέρουν “Κλήθηκε και προσήλθε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας κος Γεωργόπουλος”, λίγο πιο κάτω αναρωτιούνται αλλά και διαπιστώνουν “Που είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος!!!” Ακούστε λοιπόν «ναυτομάχοι της μπανιέρας»:

Η ομάδα των 10 φορώντας κράνη μηχανής (κατά πάσα πιθανότητα χούλιγκαν) ειδοποιήθηκαν από την συνοδό του τραυματία και αιφνιδιαστικά εισέβαλαν απειλώντας τον γιατρό, ένας των οποίων τον χτύπησε στην μύτη με το κράνος (χωρίς “παραλίγο να τον σκοτώσουν” και χωρίς να τα κάνουν “γυαλιά καρφιά”.Αποχώρησαν αμέσως πριν έρθει η αστυνομία.Από την πρώτη στιγμή προσήλθαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος.Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ιορδανίδου.Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος και έδινε τηλεφωνικά (από την Κρήτη όπου βρισκόταν) κατευθύνσεις (άλλωστε μίλησε μαζί του και ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠμετά τις 2:00 τα ξημερώματα).Αμέσως μετά την φυγή των «εισβολέων» ενημερώθηκε η αστυνομία και η Υπουργός κα Όλγα Γεροβασίλη.

Αμέσως μετά την φυγή των εισβολέων προσήλθεστο Νοσοκομείο ο Διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας.Τις πρώτες πρωινές ώρες (και με την εφημερία να εξελίσσεται ομαλά) αποχώρησαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος, για να επανέλθουν στις 7:30 το πρωί. Είναι αληθές ότι δεν «διατάχθηκε γενική επιστράτευση» (για την αποφυγή του πολιτικού κόστους όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ), όπως επίσης είναι αληθές ότι ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος (με την σύμφωνη γνώμη των εφημερευόντων γιατρών) δεν συνηγόρησε στο κλείσιμο της εφημερίας (όπως επέμενε η ΕΙΝΑΠ), θεωρώντας μια τέτοια απόφαση ως «αντικοινωνική συμπεριφορά». Αλήθεια «ναυτομάχοι της μπανιέρας», να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου:Όταν τα «μπουμπούκια» της δημοσιογραφίας Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου από τα ερτζιανά του ΣΚΑΪ ζητούσαν “να κλείσουν τα μισά τουλάχιστον δημόσια νοσοκομεία και να γκρεμίσουν το κρατικό της Νίκαιας, στα πλαίσια των καλών ιδεών του Μητσοτάκη”, αλήθεια εσείς σε ποια παραλία είχατε απλώσει πετσέτα;

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΘΥΜΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αν παραμερίσουμε την φρασεολογία γηπεδικού - καφενειακού ξεκατινιάσματος με την γαλαζοπράσινη ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που θυμίζει αντίστοιχα καραγκιοζιλίκια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην βουλή ή σε τηλεοπτικά πάνελς όμως ΔΕΝ συνάδει με την ιδιότητα διοικητή δημόσιου νοσοκομείου, βλέπουμε να αναγράφονται μια σειρά κραυγαλέα ψεύδη τα οποία πρακτικά ΑΘΩΩΝΟΥΝ τους δράστες της βιαιοπραγίας και συκοφαντούν τόσο τους γιατρούς του νοσοκομείου όσο και την ΕΙΝΑΠ.

Νούμερο 1 (και κυριότερο) : o κ. διοικητής σε αντίθεση με όλους τους παρευρισκόμενους αυτόπτες μάρτυρες γιατρούς, νοσηλευτές κλπ ισχυρίζεται πως οι δράστες απλά «απείλησαν» φραστικά τον γιατρό και πως περίπου … παρεπιμπτόντως έτυχε κάποιος από αυτούς να τον ακουμπήσει λίγο στην μύτη με το κράνος ! Θα πρέπει να μας εξηγήσει άμεσα ο κ. διοικητής από ποιά ακριβώς πηγή άντλησε την παραπάνω πληροφορία και την έγραψε σε επίσημο δελτίο τύπου, το οποίο αυτονόητα (αν τυχόν υποθέσουμε πως κάποτε γίνει ποινική δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης) αποτελεί προκαταβολικό δώρο για τους συνηγόρους υπεράσπισης των δραστών. Και που δίνει σαφέστατο μήνυμα σε άλλους μελλοντικούς δράστες πως μπορούν να βιαιοπραγούν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι, καθώς μετά από κάθε βίαια επίθεση ενάντια σε γιατρό, νοσηλευτή ή άλλον εργαζόμενο του νοσοκομείου θα βγαίνει ο διοικητής να δηλώνει δημόσια «εντάξει μωρέ, δεν έγινε και τίποτα».

Νούμερο 2 : Είναι κραυγαλέα ψεύδη τα αναγραφόμενα παρακάτω περί δήθεν … άμεσης κινητοποίησης των αρμοδίων. Η αλήθεια είναι πως οι εφημερεύοντες γιατροί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ γύρω στις 00.20 (σαράντα λεπτά περίπου μετά το συμβάν) και πως οι αρμόδιοι άρχισαν να ευαισθητοποιούνται τότε, μετά τις εκκλήσεις και διαμαρτυρίες εκ μέρους των εκπροσώπων της ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ. Μέχρι εκείνη την ώρα και μέχρι να γίνουν αυτές οι εκκλήσεις και διαμαρτυρίες, οι αρμόδιοι είτε δεν είχαν ενημερωθεί ή είχαν παντελώς αδιαφορήσει. Νούμερο 3 : Είναι απαράδεκτη η συκοφαντία ενάντια στην ΕΙΝΑΠ για … «αντικοινωνική συμπεριφορά» και κραυγαλέο ψεύδος πως δήθεν οι εφημερεύοντες γιατροί συντάχθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου ενάντια στην ΕΙΝΑΠ. Η αλήθεια είναι πως οι εφημερεύοντες γιατροί μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ ζήτησαν από τον διοικητή να κάνει παρέμβαση προς το ΕΚΑΒ και προς το ΕΚΕΠΥ ώστε τις επόμενες ώρες να μην επιβαρύνεται η γενική εφημερία του νοσοκομείου με περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία γιατί μετά τα όσα είχαν προηγηθεί αυτονόητα οι εφημερεύοντες γιατροί και νοσηλευτές βάρδιας (στο χειρουργικό – θωρακοχειρουργικό – νευροχειρουργικό ΤΕΠ πρώτα και κύρια αλλά και γενικότερα) δεν ήταν σε σωματική και ψυχολογική κατάσταση ικανή για την αντιμετώπιση της συνήθους εφημεριακής υπερφόρτωσης του νοσοκομείου. Ο διοικητής ΑΡΝΗΘΗΚΕ επίμονα και υποχώρησε τουλάχιστον εν μέρει μόνο όταν οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ μετέφεραν την παραπάνω έκκληση στον αν. Υπουργό κ. Πολάκη επικοινωνώντας μαζί του τηλεφωνικά μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκομείου.

Σήμερα 23/5/19 το μεσημέρι αμέσως μετά την γενική συνέλευση και κατόπιν απόφασής της, οι γιατροί του νοσοκομείου με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αναζήτησαν τον διοικητή στο γραφείο του για να δώσει εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω, όμως απουσίαζε. Στην διάρκεια της παραμονής των γιατρών στο γραφείο του διοικητή έγινε επικοινωνία με την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και εκφράστηκαν κι εκεί οι διαμαρτυρίες για αυτό το απαράδεκτο δελτίο τύπου. Ρωτάμε λοιπόν δημόσια και τους υπουργούς Υγείας κ.κ. Ξανθό και Πολάκη : υιοθετούν τα αναγραφόμενα σε αυτό το απαράδεκτο δελτίο τύπου που φέρει την υπογραφή του διοικητή κ. Γεωργόπουλου και που διακινήθηκε από το γραφείο τύπου του κ. Πολάκη ; αν ναι, τότε αυτονόητα δηλώνουν ξεκάθαρα πως ενθαρρύνουν δημόσια τον οποιονδήποτε να βιαιοπραγεί ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές δημόσιων νοσοκομείων. Αν όχι, τι προτίθενται να πράξουν σχετικά ;

Αύριο Παρασκευή 24/5/19 οι γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποιούν στάση εργασίας 12 το μεσημέρι ως 3 μμ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου και συνέντευξη τύπου επί τόπου στο προαύλιο την 1 μμ.bottom of page