Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Κεφαλονιάς


Αρ. Πρωτ: 19/ 19-4-2019

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, με απόφαση της 1ης/17-4-19 Γενικής Συνέλευσης των μελών του αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία τα εξής:

Το Νοσοκομείο Αργοστολίου, Ληξουρίου, τα Κ.Υ. Σάμης, Ιθάκης και τα Περιφερειακά Ιατρεία στην Κεφαλονιά είναι υπό κατάρρευση. Νοσεί βαριά η υγειονομική περίθαλψη. Η τακτική των μετακινήσεων των γιατρών από τη μία δομή στην άλλη αποδείχθηκε ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ, όπως για χρόνια το φώναζε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς. Άδειασαν τις περιφερειακές δομές από προσωπικό για να υποβαστάξουν το νοσοκομείο στο Αργοστόλι την ίδια στιγμή που το αποδυνάμωναν μειώνοντας τη χρηματοδότηση και παγώνοντας τις προσλήψεις γιατί είναι σε προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του χρέους! Το αποτέλεσμα ήταν να έχει εξουθενωθεί το εναπομείναν προσωπικό, που υπολείπεται κατά 50% και να οδηγηθούν σε παραίτηση οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Το υγειονομικό προσωπικό δεν αντέχει άλλο να δουλεύει υπό συνθήκες εντατικοποίησης και εργασιακής εξουθένωσης. Από το Διοικητή και τη Διευθύνουσα του Νοσοκομείου επιβάλλονται παράνομα προγράμματα εργασίας, και όταν αυτοί πηγαίνουν στο σπίτι τους, οι εργαζόμενοι δουλεύουν και πρωί και νύχτα ή εφημερεύουν παράνομα εξαθλιώνοντας την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή. Η πολιτική ηγεσία είναι απούσα από τους υγειονομικούς και τους ασθενείς γιατί στις προτεραιότητές της είναι να εφαρμόζει τα μνημόνια, μακριά από το λαό.

Ήρθε η ώρα όμως εργαζόμενοι και ασθενείς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αποδείξουν την πραγματική δύναμή τους συμμετέχοντας την Παρασκευή 19-4-2019 στις 11:00 στο συλλαλητήριο στο Νοσοκομείο και συνεχίζοντας με επαναλαμβανόμενες 3ωρες (11:00-14:00) στάσεις εργασίας του ιατρικού-νοσηλευτικού-διοικητικού προσωπικού την Τρίτη 23/4/2019 και κάθε Τρίτη μέχρι να απομακρυνθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου εφόσον θεωρεί ότι το προσωπικό περισσεύει παρόλο που εργάζονται οι μισοί απ’ όσους χρειάζονται και μέχρι να έρθει ο Υπουργός Υγείας στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα, κάνοντας ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ προσωπικού, ώστε να σταθεί όρθιο το Νοσοκομείο και οι άλλες δομές υγείας στην Κεφαλονιά-Ιθάκη, για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE