Συνέδριο ΟΕΝΓΕ: Εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης που πρότεινε η ΔΗΠΑΚ


Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του 10ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με ομόφωνη υπέρψήφιση του Διοικητικού και του Οικονομικού απολογισμού. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης που πρότειναν οι δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ.

Αύριο ολοκληρώνεται το Συνεδρίο με την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Οι δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ καλούν σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου τους, τονίζοντας ότι «Τηρήσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στο προηγούμενο συνέδριο και από την πρώτη θέση που μας εμπιστεύθηκαν στην ΟΕΝΓΕ συμβάλλαμε αποφασιστικά ώστε να ζωντανέψει η Ομοσπονδία, να ξεπεραστεί η διαλυτική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

Πολεμήσαμε σκληρά για να αποκτήσει η Ομοσπονδία ξανά δύναμη και κύρος, για να πολλαπλασιάσουμε τη φωνή και τη δράση μας, για να δυναμώσουν οι ενώσεις, οι συνελεύσεις.

Δεν ήμασταν τα καλά παιδιά του υπουργείου. Για αυτό και οι αγώνες μας ήταν “καρφί στο μάτι” κάθε κυβερνητικής πολιτικής, διοικήσεων Νοσοκομείων και ΥΠΕ. Τη δύναμη που μας έδωσες πριν 3 χρόνια την αξιοποιήσαμε για να αποκτήσει η Ομοσπονδία αγωνιστικό προσανατολισμό.

Οι αγώνες μας είχαν μικρές νίκες με χειροπιαστά αποτελέσματα (ιατρικό μισθολόγιο, πληρωμή ενός μέρους των αναδρομικών, αναστολή της απόλυσης των επικουρικών, έγκαιρη πληρωμή δεδουλευμένων, μπλοκάρισμα του νόμου-έκτρωμα για το ωράριο εργασίας, μπλοκάρισμα του βαθμού για τον τίτλο στην ιατρική ειδικότητα).

Πρωτοστατήσαμε, ώστε η Ομοσπονδία να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των συναδέλφων και των ασθενών μας, κόντρα στη λογική του μικρότερου κακού και της μοιρολατρίας.

Μην επιτρέψεις να γυρίσουμε στην περίοδο όπου οι δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού είχαν μετατρέψει την Ομοσπονδία μας σε γραφείο τύπου του Υπουργείου και της κυβερνητικής πολιτικής».