Πάτρα: «Η στάση του νέου γιατρού απέναντι στον ασθενή και την Υγεία»


Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει η ΟΒ Ιατρικής της ΤΟ ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ την Τετάρτη 3 Απρίλη στις 14.00 στο Αμφιθέατρο Ιατρικής 1 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Η στάση του νέου γιατρού απέναντι στον ασθενή και την Υγεία», με ομιλητή τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, καρδιολόγο και στέλεχος του ΚΚΕ.

Η πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, που προωθούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και κόμματα του κεφαλαίου σύμφωνα με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, υποβαθμίζει συνολικά την ποιότητα υγείας και ζωής του λαού, διαμορφώνοντας προγράμματα σπουδών που εκπαιδεύουν γιατρούς εναρμονισμένους με το καπιταλιστικό σύστημα στη λογική της μειωμένης βλάβης.

Η πάλη των γιατρών για ένα σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, ενιαίο και καθολικό, δημόσιο και δωρεάν στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, σύμφωνα με τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης, με έμφαση στην πρόληψη απαιτεί τώρα την οργάνωση της πάλης, τη συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στους Φοιτητικούς Συλλόγους Ιατρικής για αλλαγή των συσχετισμών, στα σωματεία των γιατρών, την ΟΕΝΓΕ.

Μπροστά στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος, λοιπόν, το σύνθημα: «Ισχυρό ΚΚΕ παντού», είναι πιο επίκαιρο και αναγκαίο για κάθε νέο και για τους νέους γιατρούς.