Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών στο υπ.Υγείας


Και εμπράκτως θα δείξουν την έντονη διαφωνία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να μπαίνουν βαθμολογίες στον τίτλο ειδικότητας των νέων γιατρών.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) διοργανώνει συγκέντρωση την Τετάρτη 27/3 στις 14:30 έξω από το υπουργείο Υγείας, ώστε να μην εφαρμοσθεί όπως λένε η παγκόσμια πρωτοτυπία “βαθμός στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας” που νομοθέτησε η κυβέρνηση.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τον πρόσφατο νόμο της υιοθέτησε ένα νέο σύστημα βαθμολόγησηςτων γιατρών που θα παίρνουν ειδικότητα, γεγονός που θα τους καταστήσει δέσμιους των καθηγητών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΕΝΓΕ.

Ο κλάδος μάλιστα έκανε έρευνα για να διαπιστώσει εάν εφαρμόζεται σε άλλη χώρα της Ευρώπης ή στην Αμερική το σύστημα της βαθμολογίας στον τίτλο ειδικότητας και όπως αναφέρουν οι γιατροί, δεν εφαρμόζεται πουθενά.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι οι βαθμολογίες που θα δίνονται στους τίτλους ειδικότητας, θα συνοδεύουν τους νέους γιατρούς σε όλη την επαγγελματική τους πορεία, ανεξάρτητα εάν στην συνέχεια εκπαιδευτούν περαιτέρω ή αποκτήσουν νέες γνώσεις.

Κάτι που θα τους αναγκάζει να είναι πλήρως εξαρτημένοι από τους καθηγητές ιατρικής με τους οποίους θα συναναστρέφονται σε όλη τη διάρκεια της ειδικότητας τους αλλά και μέσα στα νοσοκομεία. Δείτε ΕΔΩ όλη την επιχειρηματολογία των γιατρών: «Οι βαθμοί στις εξετάσεις ειδικότητας των νέων γιατρών που συνεχίζουν να ανάβουν φωτιές!»

Πάντως οι εκπρόσωποι του κλάδου θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την άποψη της ηγεσίας του υπουργείουΥγείας ώστε να μην εφαρμοσθεί το νέο σύστημα βαθμολόγησης.