top of page

Ένωση Θεσσαλονίκης:


Αρ. Πρωτ. 12

Θεσσαλονίκη 5-2-19

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης συνεπής στη θέση της για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις υιοθετεί και συνυπογράφει την πρόταση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων για άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων, που έχει ως εξής:

«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση προχωρά στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Η ΕΝΙΘ καλεί στον αγώνα για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά και την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, με συμμετοχή στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Φλεβάρη, με συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, απόφαση που πήρε η μαζική σύσκεψη που οργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και σωματείων

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



bottom of page