Την εκπροσώπηση της ΟΕΝΓΕ στο ΚΕΣΥ αλλάζει ο Ανδρέας Ξανθός


Δήλωση Πάνου Παπανικολάου στο healthview.gr

Με έγγραφο, το οποίο απέστειλε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στον προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ζητεί από την Ομοσπονδία να ορίσει νέους εκπροσώπους της στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το healthview.gr, ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου αναφέρει τα εξής:

«Η συμπεριφορά των υπουργών Υγείας είναι επιεικώς αστεία!

Μετά από τη δημόσια επισήμανση του θέματος, από το healthview.gr, για την ακραιφνή παρανομία εκ μέρους τους να διατηρούν τον κ. Βαρνάβα ως εκπρόσωπο της ΟΕΝΓΕ στο ΚΕΣΥ, ενώ ο ίδιος έχει πάνω από 3 χρόνια που δεν είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ενώ εγώ, προσωπικά, και η ΟΕΝΓΕ έχουμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο ζητήσει εγγράφως και επισήμως την αντικατάσταση του κ. Βαρνάβα, οι υπουργοί Υγείας εδέησαν ξαφνικά σήμερα να στείλουν έγγραφο στην ΟΕΝΓΕ, ζητώντας τον ορισμό νέων εκπροσώπων της, ενώ γνωρίζουν ότι η ΟΕΝΓΕ έχει ζητήσει εδώ και πάνω από ένα έτος να εκπροσωπείται στο ΚΕΣΥ από την πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας.

Είναι αργά πολύ για τον κ. Ξανθό να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα της παρατεταμένης αντιθεσμικής του συμπεριφοράς.

Άλλωστε, από την μία πλευρά, τελειώνει η θητεία της ιδίας της κυβέρνησης και, από την άλλη πλευρά, έχουν θεσμοθετηθεί ή δρομολογηθεί από το ΚΕΣΥ σχεδόν όλα τα αντιδραστικά σχέδια, τα οποία μεθόδευσαν από κοινού ο κ. Μάρκου, ο κ. Βαρνάβας και οι υπουργοί Υγείας».