top of page

Ένωση Θεσσαλονίκης: για τον αγώνα των αγροτών


Αρ. Πρωτ. 13

Θεσσαλονίκη 5-2-19

Το Δ.Σ. της ΕΝΙΘ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που αγωνίζονται ενάντια στο ξεκλήρισμα, ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματικοί όμιλοι μιας και η αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και οι επιπτώσεις από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποδεκατίσει το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών.

Ως Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλουμε ακόμα την πρωτοφανή κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής εναντίον της αγροτιάς που αγωνίζεται καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται με διαδικασίες εξπρές να δικαστούν την 1η Μάρτη, χωρίς να απολογηθούν, συνδικαλιστικά στελέχη, πρόεδροι και μέλη ΔΣ των οργανώσεων του αγροτικού κινήματος. Η δίωξη αυτή των αγροτών είναι μια νέα σελίδα στη μαύρη βίβλο του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει την ίδια πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Έχουμε κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική, κοινά προβλήματα και αιτήματα και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας.



bottom of page