ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι νοσοκομειακοί γιατροί

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα αγωνίζονται μαζικά, αποφασιστικά και δυναμικά ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο και δέχονται χυδαίες επιθέσεις τόσο από την κρατική καταστολή των ΜΑΤ όσο και από τους συκοφαντικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής «αντιπολίτευσης».Aναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές μαζί με τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους ξεσηκώνονται απεργιακά ενάντια στα σχέδια του Γαβρόγλου και της κυβέρνησης με το νέο νόμο- "προσοντολόγιο", που ουσιαστικά καταργεί την προϋπηρεσία σαν οδηγό επαναπρόσληψης τους πετώντας απ έξω χιλιάδες εκπαιδευτικούς που μετά από πολύχρονη περιπλάνηση σε νησιά και μακριά από το σπίτι τους τώρα θα είναι "ανεπαρκείς" να διδάσκουν...

Βλέπουμε δηλαδή να περνάει και στο υπόλοιπο δημόσιο αυτό που παλεύουμε εμείς τα τελευταία χρόνια : την εργασιακή ομηρία των παντός τύπου συμβάσεων και ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Το επίμαχο αίτημα είναι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες και να μην πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που επί χρόνια προσφέρουν στην δημόσια εκπαίδευση.

Το αίτημα αυτό είναι πανομοιότυπο με το δικό μας αίτημα να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ειδικευμένων γιατρών ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκεςστην Πρωτοβάθμια Υγεία και τα Νοσοκομεία.

Η συνεχής επιμόρφωση και απόκτηση δεξιοτήτων εκπαιδευτικών και γιατρών είναι επιτακτική ανάγκη για μια σύγχρονη ,δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία και πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη και έξοδα του Δημοσίου.

Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και να συμμετέχουν στις απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 17/1 και ώρα 11.00 στην Πλ.Αγοράς.