Πρέβεζα: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους αγωνιστές


ΌΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-01-2019 ΣΤΙΣ 09:00πμ

Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους συναδέλφους , συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές οι οποίοι δικάζονται την Τετάρτη 16-01, διότι συμμετείχαν σε διαδήλωση ενάντια στην πολιτική των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Το σωματείο μας κατ επανάληψη έχει εναντιωθεί στην πολιτική των πλειστηριασμών τόσο με αποφάσεις από ΔΣ όσο και από γενικές συνελεύσεις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύοντας το τραπεζικό κεφάλαιο, το οποίο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ως μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας, προσπαθεί να το βοηθήσει να «ξεφορτωθεί» τα κόκκινα δάνεια. Σήμερα τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 50 δις ευρώ και πρέπει να μειωθούν στα 20 δις. Αυτά τα 30 δις θα τα αγοράσουν τα γνωστά σε όλους μας funds, δηλαδή τα διεθνή και εγχώρια κοράκια που θα πέσουν πάνω στις λαϊκές περιουσίες.

Η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έφτιαξε ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο, που ξεκινά από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και φτάνει μέχρι να χαρακτηρίζει τις διαδηλώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς «ιδιώνυμο» αδίκημα.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί ένα περιβάλλον εχθρικό απέναντι στα λαό και τα συμφέροντά του. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν πως απέναντί τους στέκει το τραπεζικό κεφάλαιο μαζί με το κράτος τους και τις κυβερνήσεις τωρινές και προηγούμενες, που μόνο μέλημα έχουν να τους υπηρετούν.

Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δείξουν το ανάστημά τους και με όπλο την αλληλεγγύη και την οργανωμένη πάλη να παλέψουν για το δίκιο τους.