top of page

Λευκάδα: Απάντηση στο Διοικητή του νοσοκομείου


Ο Διοικητής του νοσοκομείου αντί να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την διαχρονική και με αυταπάρνηση προσφορά της στο νοσοκομείο και την κοινωνία της Λευκάδας, αντί να της ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, συνεχίζει να τη διώκει πειθαρχικά γιατί ΤΟΛΜΗΣΕ και ΤΟΛΜΑ να αναδείξει τα προβλήματα και να διεκδικήσει τις βέλτιστες προϋποθέσεις για την λειτουργία της ΜΤΝ (μόνιμες θέσεις ιατρών, με νέο σύγχρονο εξοπλισμό για τις αυξημένες ανάγκες, υλικά κτλ).

Με τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις της επί σειρά ετών και τη διαρκή πίεση του σωματείου (πχ παρεμβάσεις στην Διοίκηση, υπόμνημα στον Υπουργό και επερώτηση στη Βουλή), ΠΕΤΥΧΑΜΕ, την προμήθεια 15 νέων μηχανημάτων αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε την προμήθεια κλινών με ζυγούς για τους κατακλιμένους, αιμοκαθαιρομένους ασθενείς. Ο αρνητικός συσχετισμός στο Δ.Σ του νοσοκομείου, στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση της πρότασης της συναδέλφου. ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, αν δεν αγωνιστείς και μια σειρά από έγγραφα και παρεμβάσεις το τεκμηριώνουν !!

Η διεκδικητική στάση της Ιατρού και η αγωνιστική δράση του σωματείου, ΕΝΟΧΛΕΙ Διοίκηση, 6η ΥΠΕ και Υπουργείο γι’ αυτό και επιχειρούν να μας συκοφαντήσουν και να μας απαξιώσουν, ώστε τελικά να σιωπήσουμε γιατί αποτελούμε ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ !

Χωρίς ίχνος ντροπής ο Διοικητής κομπάζει ότι ανανεώθηκε η σύμβαση του επικουρικού νεφρολόγου, τη στιγμή που καθημερινά απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι γιατροί και υγειονομικοί που καλύπτουν πάγιες, μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι ο γιατρός μετά από 4 χρόνια διαρκής ομηρίας ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ στο τέλος του 2018 και ελλείψει άλλου γιατρού στη λίστα αναμονής των επικουρικών στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, επαναπροσλήφθηκε και πάλι με ημερομηνία λήξης, χωρίς αυτό να αποτελεί οριστική λύση σε επίπεδο στελέχωσης της ΜΤΝ.

ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ ο Διοικητής το γεγονός, ότι ως ‘ιμάντας’ της «ψευτοαριστερής» κυβέρνησης του, εφαρμόζει κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που απαιτούν μετασχηματισμό των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, με ‘φτηνούς’ εργαζόμενους που θα πληρώνονται από τις αυξημένες άμεσες και έμμεσες εισφορές των ασφαλισμένων και του λαού και όχι από το κράτος. Δηλαδή ΔΙΠΛΟΠΛΗΡΩΜΕΣ και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ, σε ένα φτηνό σύστημα υγείας με υποτυπώδεις υπηρεσίες για τους πολλούς και περισσότερες για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ ότι η κυβέρνηση του ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία επί τον ημερών της, κατά 50% (65 εκ. επιπλέον μείωση φέτος) και φόρτωσε τη λειτουργία των νοσοκομείων στις πλάτες των ασφαλισμένων και των λαϊκών στρωμάτων !

Αναφορικά με τη μείωση του κόστους στα φίλτρα αιμοκάθαρσης ΑΠΟΣΙΩΠΑ το γεγονός ότι υλοποιεί τη μνημονιακή δέσμευση για μείωση του κόστους στις προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία διότι σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που βίωσε η ελληνική οικονομία, το κράτος παρεμβαίνει μέσω της μείωσης αυτής, για να εξασφαλίσει χρήματα για το νέο κύκλο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, σε άλλους κλάδους της οικονομίας που ιεραρχεί το κεφάλαιο. Να μην ξεχνάμε επίσης πως το παρατηρητήριο τιμών ήταν έμπνευσης Λοβέρδου και ο θεσμός των επικουρικών ιατρών παγιώθηκε επί Άδωνη Γεωργιάδη. Αυτό δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την οργανική διασύνδεση της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης με τις προηγούμενες.

Τη μείωση αυτή, τις περισσότερες φορές την πληρώνουν οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι με την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών πχ γενόσημα φάρμακα αμφιβόλου θεραπευτικής αποτελεσματικότητας και με την μετακύληση του κόστους στις πλάτες τους !

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μείωση της τιμής των φαρμάκων που όμως ποτέ δεν έφτασε στη τσέπη των ασθενών, με αποτέλεσμα να πληρώνουν συμμετοχή πάνω από 30% και πολλές φορές να φτάνει το τερατώδες ποσοστό του 80%, με τα 1000 φάρμακα και τις 700 εξετάσεις που τις πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου από την τσέπη τους, διότι η κυβέρνησή του προστάτεψε τα κέρδη των επιχειρηματιών του κλάδου. Το γεγονός αυτό το αποδεικνύουν τα υπερκέρδη τους και μέσα στην κρίση !

Άρα «ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Και στο λαό που παράγει τα πάντα, πετάνε ψίχουλα και επιδόματα πείνας!»

  • Απαιτούμε να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της συναδέλφισσας Ιατρού ΤΩΡΑ.

  • Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστεκάθεσυνάδελφο που διεκδικεί και αγωνίζεται για τα δικαιώματα του και τα δικαιώματατων ασθενών που συνθλίβονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Υ.Γ Ο υπέρηχος του νοσοκομείου που είναι χαλασμένος εδώ και αρκετό καιρό μήπως θα φτιαχτεί και αυτός μετά την ανάδειξή του προβλήματος από το σωματείο;

Το Δ.Σ

Ιανουάριος 2019bottom of page