Απεργούν στις 14 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί


Πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις ανά τη χώρα εξήγγειλε για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).


«Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην εργασιακή μας αξιοπρέπει, στη ζωή με δικαιώματα, για δωρεάν Υγεία για όλον τον λαό» τονίζει η ΟΕΝΓΕ, που, «απέναντι στην κοροϊδία της "εξόδου" από τα μνημόνια και τη δήθεν "κανονικότητα", που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως επανήλθε», φέρνει «στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας διεκδικήσεις».

Όπως υποστηρίζει, «με κάλπικα διλήμματα θέλουν να μας βάλουν να διαλέξουμε από πού θα μας τα πάρουν. Όπως κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που επιχειρεί "να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό". Που επιδιώκει να μας δημιουργήσει "τύψεις" που απαιτούμε την άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, επειδή δήθεν προτεραιότητά τους είναι "η αύξηση των συντάξεων και του υποκατώτατου μισθού"! Η "κοινωνικά ευαίσθητη" κυβέρνηση που στα άθλια παζάρια της με τους θεσμούς για τη διαμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 παζαρεύει ακόμα και τα ψίχουλα για τους εξαθλιωμένους που γεννά η πολιτική της...».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «την ώρα που ο Ξανθός λέει ότι δεν υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για να ικανοποιήσει το αίτημά μας να δώσει η κυβέρνηση το σύνολο των αναδρομικών που μας οφείλει και να επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012, την ίδια ώρα μειώνουν κατά 4 μονάδες τη φορολογία των επιχειρηματικών κερδών από το 29% στο 25 %!

Την ώρα που ο Τσακαλώτος απαντάει στο αίτημά μας για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού ότι δεν υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος γιατί το μέτρο κοστίζει 1,6 δισ., την ίδια ώρα δίνουν 4 δις για τις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ!».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω «από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας».