ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά και τις πρόσφατες καταγγελίες για έλλειψη αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Λήμνου, επαναβεβαιώνονται δυστυχώς για άλλη μια φορά οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, που ακολουθούν την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις έχουν σοβαρές ευθύνες , γιατί συναποφασίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί σε μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία, στη λειτουργία των νοσοκομείων με όρους επιχειρήσεων, στο σπρώξιμο των ασθενών στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, αν έχουν βέβαια να πληρώσουν, πέρα από τη φοροληστεία και τα χαράτσια που υφίστανται συνεχώς.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τραγικές ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο του νησιού μας, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η τελευταία παράγραφος της απάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε σχετική αναφορά των βουλευτών του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου, Διαμάντως Μανωλάκου και Μανώλη Συντυχάκη ότι,

«Το νοσοκομείο Λήμνου το 2015 βρισκόταν σε κατάσταση κρίσης. Σήμερα, ακόμη και με τις υπάρχουσες ελλείψεις ιατρών, έχει την δυνατότητα να παρέχει τις υπηρεσίες που προβλέπονται από τον Οργανισμό του. Με τις οκτώ (8) προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, θα έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ελλείψεων σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και θα παρέχει με άνεση και συνέπεια όλες τις προβλεπόμενες ιατρικές υπηρεσίες».

Επίσης, οι αναφορές του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ότι «κανένα επιστημονικό όργανο του νοσοκομείου ούτε με την παρούσα διοίκηση ούτε με τις προηγούμενες δεν έχει ποτέ εισηγηθεί τον εξοπλισμό του νοσοκομείου με Μαγνητικό Τομογράφο» και ότι «Η λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου δεν σχεδιάστηκε ποτέ. Ούτε στα σχέδια του νοσοκομείου υπάρχει τέτοια πρόβλεψη ούτε προβλέπεται στον Οργανισμό Λειτουργίας του νοσοκομείου», δείχνουν ότι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων – όλων των ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας – όλων των Διοικήσεων του Νοσοκομείου Λήμνου, είναι κοινές.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά αυτές τις πολιτικές και τακτικές και απαιτούμε :

  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της Λήμνου με χειρουργό, αναισθησιολόγο, παθολόγο, γυναικολόγο και όλο το ιατρικό και λοιπό προσωπικό που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του.

  • Νέο κανονισμό λειτουργίας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.

  • Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

  • Στελέχωση του ΕΚΑΒ με το απαραίτητο προσωπικό και πτητικά μέσα, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις επείγουσες ανάγκες.

Μύρινα 13-10-2018

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ