top of page

ΕΓΕΣΥΚ: ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΓΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΑΙΤΙΑ Η ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ

Η ΕΓΕΣΥΚ καταγγέλλει τη νέα απαράδεκτη επίθεση σε γιατρό του ακτινολογικού τμήματος του ΓΝΚ που έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου με δράστη συνοδό ασθενούς.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 9 το πρωί, ασθενής συνοδευόμενη από το σύζυγο της, προσήλθε κατόπιν ραντεβού στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη αξονική τομογραφία. Όταν ενημερώθηκαν από το προσωπικό του τμήματος ότι η εξέταση δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω βλάβης του αξονικού τομογράφου (η οποία παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας), η εν λόγω κυρία και ο συνοδός της αρχικά επιτέθηκαν λεκτικά στη νοσηλεύτρια της βάρδιας και κατόπιν ο συνοδός εισήλθε στο χώρο εργασίας του προσωπικού και επιτέθηκε στο γιατρό τον οποίο γρονθοκόπησε. Η κατάσταση δεν ξέφυγε ακόμα περισσότερο μόνο χάρις στην παρέμβαση των παρευρισκομένων και ο συνάδελφος “τη γλίτωσε” με εκχυμώσεις και εκδορές. Η Διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και αναμένουμε να προβεί στις απαραίτητες και αυτονόητες νομικές ενέργειες.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο περιστατικό συνέβη προ μηνών σε βάρος ειδικευόμενου χειρουργού με θύτη και πάλι συνοδό ασθενούς ο οποίος διαφώνησε με την κρίση του γιατρού ως προς τη θεραπεία της ασθενούς.

Τα γεγονότα αυτά (τα οποία μόνο μεμονωμένα δεν είναι καθ’ότι οι φραστικές επιθέσεις αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο) αναδεικνύουν τις κυριολεκτικά αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου οι οποίοι βρίσκονται παντελώς εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι σε εκδηλώσεις βίας, λεκτικής και σωματικής. Αποτελεί ευθύνη του εργοδότη (νοσοκομείο – Υπουργείο) να διασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα του εργαζόμενου στο χώρο εργασίας. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο και μάλιστα για ευθύνες που δεν έχεις!

Δεν μπορούμε εδώ να μην αναφέρουμε ότι ευθύνες για τέτοια συμβάντα έχουν και όσοι παρουσιάζουν μια εικόνα ανάταξης και εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου η οποία, προφανώς, δεν ισχύει πάντα. Αν η ταλαιπωρία των πολιτών – χρηστών του νοσοκομείου συνεχίζεται, αυτό δεν οφείλεται στο προσωπικό. Οι ασθενείς να αναζητήσουν ευθύνες και να απαιτήσουν λύσεις από όσους κατέχουν πολιτικές και διοικητικές θέσεις και όχι από τον απλό εργαζόμενο που στηρίζει την λειτουργία αυτού του νοσοκομείου τόσα χρόνια. Ας αναρωτηθούν όσοι θερμόαιμοι προσέρχονται στο νοσοκομείο ποιος αφήνει χωρίς αξονικό τομογράφο 2βάθμιο νοσοκομείο σε νησιωτική περιοχή με πολλαπλάσιο πληθυσμό τους καλοκαιρινούς μήνες και ας απευθυνθούν στη Διοίκηση, την έκτη ΥΠΕ και το Υπουργείο για τα περαιτέρω.

Ο ασθενής από την πλευρά του οφείλει να ξέρει ότι ο γιατρός που έχει απέναντί του έχει διανύσει μια μακρόχρονη διαδρομή κόπων και θυσιών για να φτάσει εδώ που βρίσκεται και το λιγότερο που αξίζει είναι ο σεβασμός και όχι να αντιμετωπίζεται ως ο τελευταίος τυχών.

Τέλος, το συμβάν αυτό αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, την ΑΜΕΣΗ ανάγκη προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου! Αποτελεί ντροπή να μην έχει λυθεί ακόμα αυτό το θέμα και για άλλο ένα καλοκαίρι, εκατοντάδες χιλιάδες Κερκυραίοι και επισκέπτες να στηρίζονται επί της ουσίας σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα!

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο συνάδελφο γιατρό και στη νοσηλεύτρια για την άδικη και αήθη επίθεση που δέχτηκαν.

Κέρκυρα, 09/08/2018bottom of page