ΔΕΚ Σάμου, ΑΔΕΔΥ :Αλληλεγγύη στους πυροπαθείς της Αττικής, Αιμοδοσία


Σάμος, 24 Ιούλη 2018

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου και η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες και τους οικείους των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές στην Αττική. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και τους πυροπαθείς και την αμέριστη στήριξη μας στους πυροσβέστες και σε όσους με αυτοθυσία και με δεκάδες ελλείψεις μέσων έδωσαν και δίνουν τη μάχη μέσα στις φλόγες για να σώσουν ανθρώπους και το βιός τους.

Είναι τουλάχιστον τραγικό και εξοργιστικό τον 21ο αιώνα το χειμώνα να χάνονται ζωές και λαϊκές περιούσιες από πλημμύρες και το καλοκαίρι από πυρκαγιές. Η χθεσινή τραγωδία αποκαλύπτει ότι παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, εθελοντών κλπ που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης και η θυσία τους στο βωμό του κέρδους είναι εγκληματική.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία, ενίσχυση και στήριξη και για να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και λόγω των αυξημένων αναγκών καλούμε το Σαμιακό λαό να δώσει αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται και το έχουν ανάγκη.

Καθημερινές στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου, στο Βαθύ,

στο Τμήμα Αιμοδοσίας 10:00-14:00

την Πέμπτη 26 Ιούλη στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

10:00-14:00

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ