Λευκάδα: Όχι στη μεθοδευμένη απόλυση της συναδέλφου!


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΛYΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΙΑΤΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΥΠΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!!

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας καταγγέλλει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια απόλυσης μιας συνάδελφου μας, Ιατρού του νοσοκομείου, επειδή "τόλμησε" να ασθενήσει!!!

Τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείου Λευκάδας οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ένα πρωτοφανές περιστατικό. Μια συνάδερφος, επικουρική Ιατρός από τις αρχές του μήνα, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Αμέσως μόλις η Διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώθηκε για την αναρρωτική άδεια της συναδέλφου, «ΘΥΜΗΘΗΚΕ» πως εκκρεμούν εναντίων της, δυο έγγραφες αναφορές. Η μία μάλιστα εκ των δύο, κοινοποιήθηκε στο νοσοκομείο τον μήνα Απρίλιο και πρωτοκολλήθηκε μετά την έναρξη της αναρρωτικής άδειας στις 29/6/2018, τέλος δηλαδή Ιουνίου!!! Από την πλευρά της Διοίκησης δεν έγινε καμία απολύτως προσπάθεια να διερευνηθεί αν οι αναφορές αυτές έχουν βάση , διότι δεν έγινε ποτέ Ένορκη Διοικητική Εξέταση όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Αντίθετα όμως σε κάθε λογική και πέρα από κάθε νομοθεσία, αυτές οι εκ’ των πραγμάτων μη τεκμηριωμένες αναφορές, η Διοίκηση του Νοσοκομείου ΕΠΙΔΙΩΞΕ, σε έκτακτο Δ.Σ που πραγματοποίησε στις 13/7/2018, να τις χρησιμοποιήσει ώστε να καταγγείλει την σύμβαση της συναδέρφου και να την ΑΠΟΛΥΣΕΙ !!!

Το Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε ήταν μια παρωδία από την αρχή έως το τέλος του, διότι από την αρχή μέχρι το τέλος του, δεν τηρήθηκε σε καμία περίπτωση η προβλεπόμενη διαδικασία.

Κατ αρχάς δεν υπήρχε έγγραφη εισήγηση από τον Διοικητή και Πρόεδρο του Δ.Σ, την οποία θα έπρεπε εκ των προτέρων να γνωρίζουν τα μέλη του καθώς και μια σειρά από έγγραφα, τα οποία έπρεπε εκ των προτέρων να κοινοποιηθούν ώστε να μελετηθούν από τα μέλη του Δ.Σ. Επίσης ποτέ στο συγκεκριμένο Δ.Σ δεν έγινε ψηφοφορία ώστε να ληφθεί απόφαση!!!!

Όλη αυτή η διαδικασία που κινείται σαφώς πέρα από τα όρια της αστικής Δημοκρατίας και εκτός λογικής χρησιμοποιείται για να στείλει στο σπίτι της, μια συνάδερφό μας που τόλμησε να ασθενήσει.

Στο Δ.Σ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ , ότι η Διοίκηση το μόνο που την ένοιαζε ήταν να καλύψει με κάθε τρόπο την παιδιατρική κλινική με παιδίατρο , διότι μετά την ασθένεια της συναδέλφου θα έμενε ακάλυπτη για 9 μέρες το μήνα και όπως ισχυρίστηκε δεν είχε τα χρήματα το νοσοκομείο να ζητήσει επιπλέον θέση επικουρικού γιατρού !!!!!

Επιχείρησε δηλαδή, να ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ με κάθε τρόπο από τα μέλη του Δ.Σ τη συναίνεσή τους, κάνοντάς τους συνένοχους στην απόλυση της συναδέλφου.

Οφείλουμε να σημειώσουμε πως οι επικουρικοί συνάδερφοι όταν ασθενούν δεν τους καταβάλλεται η τακτική τους μισθοδοσία από το νοσοκομείο αλλά μια μικρή αποζημίωση από το ταμείο τους, οπότε η νομοθεσία τους προβλέπει οι επικουρικοί συνάδερφοι να μην ζημιώνουν το νοσοκομείο- επιχείρηση όταν ασθενήσουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Αναστολή της διαδικασίας καταγγελίας της σύμβασης της συναδέρφου και άρα της απόλυσής της.

  • Τήρηση έστω και του ελάχιστου νομοθετικού πλαισίου που προστατεύει τους εργαζομένους και της εργατικής νομοθεσίας.

  • Άμεση κάλυψη της παιδιατρικής κλινικής με πρόσληψη μόνιμου γιατρού.

  • Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων που εργάζονται κάτωαπό εξοντωτικά παράνομα ωράρια, χωρίς τα προβλεπόμενα ρεπό και άδειες.

Λευκάδα 15/7/2018

Το Δ.Σ