ΕΙΝΗ: Λειτουργία Παθολογικής κλινικής νοσοκομείου Πρέβεζας


Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Η. στη συνεδρίασή του στις 3-7-18 αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη της κινητοποίησης του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας για την ασφαλή λειτουργία της παθολογικής κλινικής που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα την 5 /7/18.

Η μη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής, μιας καίριας κλινικής και γενικά η υπολειτουργία του Νοσοκομείου έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στους μόνιμους κατοίκους του Νομού όσο και στους επισκέπτες - τουρίστες, μιας και διανύουμε τη θερινή περίοδο που αυξάνονται οι ανάγκες.

Οι αρμόδιοι ας αναρωτηθούν γιατί ενώ υπάρχουν επτά (7) θέσεις ειδικευομένων δεν επιλέγει κανείς το νοσοκομείο της Πρέβεζας και γιατί οι ειδικευμένοι ιατροί που καταλαμβάνουν τις θέσεις που προκηρύσσονται τελικά φεύγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Ο προβληματισμός αυτός να τεθεί στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, γιατί είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που διαιωνίζεται και δεν δίνεται λύση.

Ζητάμε:

  • Άμεση προκήρυξη θέσεων και άμεση πρόσληψη, για μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

  • Άμεση λύση για την στήριξη της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής έστω και με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

  • Όχι στην αποδυνάμωση των άλλων νοσοκομείων και των ΚΥ με μετακινήσεις ιατρών.

  • Άμεση τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου με προσθήκη οργανικών θέσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.

Το ΔΣ εξουσιοδοτεί τον Γ. Γραμματέα της Ένωσης να παραστεί ως εκπρόσωπος της στην Κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Για το Δ.Σ. της ΕΙΝΗ

Ιωάννινα, 4/7/2019