ΟΕΝΓΕ: Συμπαράσταση στους νοσ. γιατρούς της Αρκαδίας


Αθήνα 26 Ιουνίου 2018

Α.Π: 8903

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αρκαδίας. Τα δραματικά προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Τρίπολης όπως περιγράφονται στη σχετική ανακοίνωση των συναδέλφων της Αρκαδίας, δείχνουν ποια είναι η ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας.

Αποδεικνύεται και με αυτή την αφορμή πως το αίτημά μας για κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό με μαζικές προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις, είναι επιτακτική αναγκαιότητα για να εξασφαλίζεται στοιχειωδώς η ασφάλεια των ασθενών.

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλουν άμεσα να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η λειτουργική κατάρρευση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι, όπως φαίνεται από τη καταιγίδα δικαστικών διώξεων ενάντια σε Νοσοκομειακούς γιατρούς σε όλη τη χώρα, οι γιατροί του ΕΣΥ ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι είναι αυτοί που σέρνονται στα δικαστήρια για ιατρικές επιπλοκές σχετιζόμενες με ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής και όχι οι Διοικητές και οι Υπουργοί.