Κάλεσμα του Σύλλογου εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας


ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ της περιοχής σε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή 29-06-2018 και 19:00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου για το πρόβλημα λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής

Οι εκπρόσωποι της σημερινής συγκυβέρνησης, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά στον τομέα της Υγείας έχουν επιδοθεί σε μία συστηματική προπαγάνδα με την οποία προσπαθούν να πείσουν τους εργαζομένους πως το εθνικό σύστημα Υγείας τα τελευταία χρόνια ανασυστήνεται, ενώ στην πραγματικότητα μετατρέπεται σε μια γιγαντιαία επιχείρηση με ιδιοκτήτη το Δημόσιο στην οποία οι ασθενείς θα λογίζονται ως πελάτες και οι εργαζόμενοι σύγχρονοι σκλάβοι, οι οποίοι θα καλούνται να εργασθούν σε εξοντωτικούς ρυθμούς, μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτή είναι και η βασική αιτία που η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας δηλαδή η πιο βασική κλινική για το κάθε Νοσοκομείο, δεν μπορεί, λόγω υποστελέχωσης, να νοσηλεύει ασθενείς.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ακολουθώντας την προπαγανδιστική τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ένα χρόνο πριν, με δελτία τύπου ενημέρωνε το λαό της Πρέβεζας πως στην Παθολογική κλινική προσλήφθηκαν δυο Παθολόγοι σε μόνιμη θέση. Εμείς, ως σύλλογος έγκαιρα επισημάναμε πως αυτές οι δύο προσλήψεις σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της κλινικής και πως ο οργανισμός του Νοσοκομείου δεν δίνει την δυνατότητα για περαιτέρω στελέχωση γι αυτό και πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί.

Φυσικά σε κανένα Νοσοκομείο της χώρας, ούτε και της Πρέβεζας, οι οργανισμοί αντικαταστάθηκαν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται σταθερά η υποστελέχωση των κλινικών και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας. Αποτέλεσμα των παραπάνω πολιτικών ήταν στην Παθολογική του Νοσοκομείου Πρέβεζας να παραιτηθούν διαδοχικά δύο Παθολόγοι και αρνηθούν την θέση εξαρχής άλλοι εφτά!! Έτσι φτάσαμε στην σημερινή αδιέξοδη κατάσταση που οι πολιτικές του ξεζουμίσματος των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και οι επικοινωνιακές φιέστες να αφήσουν τελικά τον λαό της Πρέβεζας μετά από δεκαετίες χωρίς Παθολόγο.

Η εικόνα που επικρατεί όμως και σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου καθώς και στα γειτονικά Νοσοκομεία δεν είναι καλύτερη. Ενδεικτικά αναφέρουμε.

Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας

 • Καρδιολογική κλινική: Λειτουργεί Μονάδα εμφραγμάτων, κλινική, εξωτερικά Ιατρεία, επείγοντα, εικοσιτέσσερις ώρες- 7 ημέρες την εβδομάδα, με δύο μόνιμους Ιατρούς και δύο επικουρικούς. Ο οργανισμός προβλέπει 03 θέσεις !!

 • Μαιευτική: Καλύπτεται το μήνα με δύο μαιευτήρες, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται και ο οργανισμός προβλέπει μόνο 03

 • Ορθοπεδική: Εργάζονται 3 Ιατροί εκ των οποίων μόνο ένας ανήκει στο μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου. Ο οργανισμός προβλέπει 3 μόνο θέσεις !

 • Παιδιατρική κλινική: Εργάζονται 3 Παιδίατροι και επιπλέον εφημερεύει και μια συνάδερφος από κέντρο Υγείας !

Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

 • Παθολογική κλινική: Εργάζονται 5 Παθολόγοι και επειδή θεωρούνται «πολλοί» εφημερεύουν και στην Πνευμονολογική κλινική !

 • Καρδιολογική κλινική: Με μεγάλο όγκο δουλειάς εργάζονται και εφημερεύουν 4 Καρδιολόγοι, εκ των οποίων ο ένας επικουρικός !

 • Πνευμονολογική κλινική εργάζονται και εφημερεύουν 3 Πνευμονολόγοι !

 • Νεφρολογική κλινική Καλύπτεται εφημεριακά τον μήνα από 3 Νεφρολόγους !

 • Ακτινολόγοι: Καλύπτουν εφημεριακά τον μήνα, 2 ακτινολόγοι του Νοσοκομείου και ένας επικουρικός από ΠΕΔΥ !!

 • Μαιευτήρες: Καλύπτουν τον μήνα 3 μόνο ιατροί !

Νοσοκομείο Λευκάδας

 • Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Παιδίατροι, Ορθοπεδικοί, Ακτινολόγοι, Αναισθησιολόγοι, καλύπτουν εφημεριακά τον όλο τον μήνα κάνοντας από 11 εφημερίες! Οι δε χειρουργοί είναι δύο - και οι δύο επικουρικοί - και πραγματοποιούν από 15 εφημερίες έκαστος! ! Σε γενικές γραμμές όλοι οι γιατροί που. δεν είναι σε βαθμό Διευθυντή πιέζονται άμεσα ή έμμεσα και πραγματοποιούν από 11 έως 15 εφημερίες το μήνα ! Ο οργανισμός του Νοσοκομείου πλην της Παθολογικής κλινικής που προβλέπει 5 θέσεις, για τις υπόλοιπες κλινικές προβλέπει έως 3 !

Νοσοκομείο Φιλιατών

Παθολόγοι, Χειρουργοί, Αναισθησιολόγοι, Παιδίατροι, Ακτινολόγοι, Νεφρολόγοι Μικροβιολόγοι πραγματοποιούν από 11 εφημερίες τον μήνα για να καλυφθεί εφημεριακά το νοσοκομείο, ενώ ο οργανισμός είναι αντίστοιχος με αυτόν της Λευκάδας !! Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ραγδαία τόσο λόγω της σύστασης του ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα, όσο και μετά τις μεταθέσεις συναδέλφων σε άλλα νοσοκομεία.

Σε όλα δε τα παραπάνω νοσοκομεία είναι κανόνας η κινητικότητα αγροτικών γιατρών που καλούνται στα νοσοκομεία να καλύψουν εφημερίες, αφήνοντας κενά τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά, τα Κέντρα Υγείας κλπ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωάννινων και Χατζηκώστα Ιωαννίνων

Και τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και ειδικά το ΠΓΝΙ, αντιμετωπίζει τις συνέπειες της υποστελέχωσης όλων των περιφερειακών νοσοκομείων της περιοχής και όχι μόνο (Αγρίνιο, Κοζάνη). Οι ασθενείς λόγω της έλλειψης ειδικοτήτων και υποβάθμισης των δευτεροβάθμιων νοσοκομείων, κατευθύνονται μαζικά προς τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, αυξάνοντας σημαντικά την ένταση της εργασίας. Ειδικά οι συνάδελφοι ειδικευόμενοι σηκώνουν μεγάλο βάρος της εντατικοποίησης, σε βάρος της εργασίας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, όπως και της εκπαίδευσης τους.

Όπως εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε από τα παραπάνω στοιχεία το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Παθολογική κλινική δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός που δεν συνδέεται με την γενική εικόνα και δυστυχώς δεν θα είναι και το τελευταίο. Όσο θα ακολουθούνται αυτές οι πολιτικές που θέλουν τα Νοσοκομεία επιχειρήσεις, τους ασθενείς πελάτες και τους εργαζόμενους να δουλεύουν σαν δούλοι ως τα βαθιά γεράματα, τέτοιου είδους προβλήματα θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑΤΗΝ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !

Καλούμε, τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής σε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή 29-06-2018 και 19:00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου ώστε να τοποθετηθούμε για το πρόβλημα της Παθολογικής κλινικής και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση των δράσεων μας το επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε

 • Άμεση λύση του Προβλήματος στην λειτουργία της Παθολογικής κλινικής

 • Άμεση αλλαγή του οργανισμού του Νοσοκομείου

 • Μαζικές προσλήψεις Ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού

 • Όχι σε Νοσοκομεία επιχειρήσεις

 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για τον λαό της Πρέβεζας

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας