Ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ για το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας


Αθήνα 22 Ιουνίου 2018

Α.Π: 8899

Το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας που στάλθηκε στις 20/6/18 στους Διοικητές των ΥΠΕ και έγινε γνωστό χθες 21/6/18 (και για το οποίο ως ΟΕΝΓΕ δεν είχαμε καμία ενημέρωση), σαφέστατα δεν επιλύει το θέμα αλλά απλά προαναγγέλλει μια νομοθετική ρύθμιση το περιεχόμενο της οποίας δεν είναι γνωστό. Σε ότι αφορά το σημείο του εγγράφου που αναφέρει «η καταβολή των αποδοχών του προαναφερόμενου προσωπικού συνεχίζεται και γίνεται κανονικά, χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμής» είναι ανακριβής καθώς πολλοί συνάδελφοι είναι ήδη επί μήνες απλήρωτοι ακριβώς επειδή οι αρμόδιοι επίτροποι δεν εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής.

Αν οι Υπουργοί εννοούν ότι οι συνάδελφοι από δω και πέρα θα πληρώνονται με αθεώρητα εντάλματα πληρωμής, τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν με ποιόν τρόπο νομοθετικά θα παρακάμψουν τη θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής από τους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Η σημερινή μας κινητοποίηση – στάση εργασίας 11.00 με 15.00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 11.30 πμ – πρέπει να είναι μαζική και δυναμική. Απαιτούμε πραγματική λύση στο πρόβλημα που η ίδια η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει με την πολιτική της.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΟΜΗΡΙΑΣ

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ

Παρακάτω το έγγραφο του Υπ. Υγείας: