top of page

Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας


Μετά το σοβαρό εργατικό ατύχημα συναδέλφου μας συμβασιούχου εργάτη, πριν από 20 ημέρες, καταγγέλουμε, ξανά, τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Ασκληπιείου Βούλας.

Για άλλη μία φορά, τα τελευταία 3 χρόνια, το Ασκληπιείο Βούλας των 346 κενών οργανικών θέσεων εφημερεύει σε συνθήκες... πολέμου: ο Αξονικός Τομογράφος του Νοσοκομείου μας είναι (πάλι) χαλασμένος, ενώ τα μηχανήματα του Ακτινολογικού τμήματος εμφανίζουν αλλεπάλληλες βλάβες. Αυτά, σε ένα Νοσοκομείο που καλύπτει 1,5 εκατ πολιτών, αφού είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο σε όλα τα Νότια προάστια. Πρακτικά, σήμερα εφημερεύουμε με 1,5 ακτινολογικό μηχάνημα!!!

Μόλις σήμερα το πρωί, μας διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ ασθενής με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τόσο του Ιατρικού όσο και του Νοσηλευτικού προσωπικού, απλώς δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί επαρκώς αφού, για άλλη μία φορά, ο Αξονικός Τομογράφος παρουσιάζει σοβαρή βλάβη.

Κι όμως. Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο. Για την ακρίβεια, ΟΛΑ ΑΥΤΑ θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί.

Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια έχει γνωστοποιηθεί στη Διοίκηση του Ασκληπιείου, στη 2η ΥΠΕ και στο Υπ. Υγείας, ότι επείγει η αντικατάσταση του Αξον. Τομογράφου, αφού πρόκειται για μηχάνημα παλαιάς τεχνολογίας, για το οποίο δεν παράγονται πλέον ανταλλακτικά. Στις επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, κο Θεόδωρο Ρούπα, οι απαντήσεις ήταν από ασαφείς, έως φαιδρές. Έφτασε στο σημείο, προχθές, να ρωτάει τους Γιατρούς του Αξονικού, "τι προτείνουν οι ίδιοι" να γίνει, αφού έχει ήδη χαλάσει το μηχάνημα!!!

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα μηχανήματα του Ακτινολογικού τμήματος: μηχανήματα παλιά, που συχνά δουλεύουν με "πατέντες", που έχουν αντικατασταθεί μόνο μερικώς και μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες του Τμήματος.

Σε ένα Νοσοκομείο που γίνονται 15000-17000 Αξονικές Τομογραφίες/έτος, σε ένα Νοσοκομείο που γίνονται περίπου 110000 ακτινογραφίες/έτος, σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για τα ορθοπεδικά περιστατικά, απουσιάζει η επαρκής ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και η τακτική συντήρηση των ήδη επιβαρυμένων μηχανημάτων. Κι αυτά, όπως είναι φυσικό, χαλάνε!

Ποιος, όμως, θα απολογηθεί στους ασθενείς μας; Ποιος ασχολείται, αλήθεια, με το stress που βιώνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι;

Απαιτούμε:

  1. την παραίτηση του Διοικητή κου Θ. Ρούπα

  2. την άμεση αντικατάσταση του Αξονικού Τομογράφου, αλλά και

  3. των μηχανημάτων του Ακτινολογικού τμήματος

  4. μαζικές προσλήψεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού και Διοικητικού προσωπικού.

Το Δ.Σ.

Βούλα, Πέμπτη 14/6/2018



bottom of page