Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στο νοσοκομείο


Μαχητική κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου και συνολικά του χώρου της Υγείας της περιοχής.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Κτηρίων, το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων, ο Αγροτικός Σύλλογος Καινουρίου, ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος ΔΠΠΝΤ, η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου της ΟΓΕ. Παραβρέθηκε επίσης ο Σύλλογος ΑΜΕΑ νομού Αιτ/νίας «Απόστολος Λουκάς».

Το «παρών» έδωσαν ακόμη αρκετοί υγειονομικοί, επικουρικοί, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Το πρωί ήταν επίσης προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ για ενημέρωση για το ζήτημα της αξιολόγησης. Το ΠΑΜΕ Υγείας παρενέβη στη ΓΣ και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν θέση για τα οξυμένα προβλήματα, να στηρίξουν τα αιτήματα και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Μάκης Αραβανής γιατρός, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αγρινίου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Καινούριου η Γωγώ Τασούλη,

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημήτρη Δήμα, Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ο Αν. Αντωνόπουλος, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου Βασίλης Καραγιώργος.