Καταγγελία για φασιστικές επιθέσεις σε γονείς και μετανάστες


Αθήνα 12 Ιουνίου 2018

Α.Π: 8886

Θέμα: Καταγγελία για φασιστικές επιθέσεις σε γονείς και μετανάστες

Συνεχίζονται οι προκλητικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή των Σεπολίων! Για μια ακόμη φορά, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του 144ου Δημοτ. Σχολείου της Αθήνας, βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης. Οι γονείς Ε.Χ. και Θ.Ν. γρονθοκοπήθηκαν από τους Α.Μ. και Γ.Χ. γιατί κατηγορήθηκαν επειδή ο Σύλλογος Γονέων κάλεσε τους γονείς της Πακιστανικής κοινότητας που τα παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα τις Κυριακές στο 144ο ΔΣ, να συμβάλλουν στη γιορτή του σχολείου! Μετά το επεισόδιο, που έγινε μέσα στο χώρο του 144ου ΔΣ την ώρα αποχαιρετιστήριας γιορτής, οι γονείς Ε.Χ. και Θ.Ν. που ξυλοκοπήθηκαν κατέθεσαν μήνυση.

Θεωρούμε ότι το επεισόδιο αυτό είναι συνέχεια της επίθεσης που δέχτηκε το σχολείο τον Νοέμβριο, μετά την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να το παραχωρήσει στην Πακιστανική κοινότητα για να κάνει μαθήματα στα παιδιά στη μητρική τους γλώσσα καθώς και ελληνικά στις μανάδες τους. Τότε οι φασίστες στην περιοχή, με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλησε να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που επιτέθηκε στα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο και στο Πέραμα, στο 66ο Γυμνάσιο, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που χτύπησε τους συνδικαλιστές στο Πέραμα, που επιτέθηκε στο φοιτητή στο Μενίδι και στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο. Αλλά δεν το κατόρθωσε γιατί οι κάτοικοι στην περιοχή καθώς και δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες γειτονιάς καλωσόρισαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της πακιστανικής κοινότητας και δήλωσαν ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στην μόρφωση και την εκπαίδευσή τους, θεωρώντας όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα.

Η επίθεση στους δύο γονείς έρχεται να προστεθεί στις φασιστικές επιθέσεις που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος έχει καταγγείλει πολλές επιθέσεις στην περιοχή των Σεπολίων και του Περιστερίου, με πιο πρόσφατη αυτή που έγινε την Πέμπτη 7/6. Είναι φανερό ότι οι νεοναζί προσπαθούν να ξαναβγούν από την απομόνωση εκμεταλλευόμενοι την κλιμάκωση της εθνικιστικής υστερίας, την ασυλία που βρίσκουν τέτοιες επιθέσεις από την αστυνομία και το Υπουργείο προστασίας του πολίτη, όπως φάνηκε από την δίωξη των δύο φοιτητών που κατήγγειλαν την εμφάνιση όπλων στην περιοχή την ημέρα της έναρξης του πακιστανικού σχολείο, την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ε.Ε στο προσφυγικό, που ευθύνεται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Στην περιοχή εκπαιδεύονται νεαρά παιδιά στα τάγματα θανάτου!

Καταγγέλλουμε την επίθεση στους δύο γονείς καθώς και στην ίδια τη σχολική μονάδα, καταγγέλλουμε τις επιθέσεις στους μετανάστες. Δε θα επιτρέψουμε να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού στα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις γειτονιές μας.

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική διαδήλωση Τρίτη 19 Ιούνη, 7μ.μ που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπουρναζίου και θα φτάσει στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια.