Συνάντηση αντιπροσωπείας ΟΕΝΓΕ με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη


Αθήνα 1 Ιουνίου 2018

Α.Π: 8881

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 31/5/18 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ με τον Παλαιστίνιο πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία καταδίκασε με αποτροπιασμό τη νέα σφαγή του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και την εν ψυχρώ δολοφονία, από τα πυρά του Ισραηλινού στρατού, άμαχων Παλαιστίνιων ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.

Η αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, εξέφρασε στον Παλαιστίνιο πρέσβη την αλληλεγγύη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του για να έχει την δική του πατρίδα, για την ύπαρξη ανεξάρτητου, κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρθηκε στα βάσανα του Παλαιστινιακού λαού, στις δυσκολίες περίθαλψης των χιλιάδων τραυματιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή σκέψεων για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η ΟΕΝΓΕ να συμβάλει στη στήριξη του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε τους συναδέλφους σε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν τους λαούς στη σφαγή.

Καλούμε τους Νοσοκομειακούς γιατρούς να δηλώσουν στις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και στην ΟΕΝΓΕ διαθεσιμότητες για οργάνωση ιατρικής αποστολής, έμπρακτης αλληλεγγύης στη Γάζα. Ιδιαίτερα χρειάζονται για την αποστολή αυτή χειρουργικές ειδικότητες (γενικοί χειρουργοί, αγγειοχειρουργοί, ορθοπαιδικοί και αναισθησιολόγοι).

Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την ελληνική Κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της Παλαιστινιακής αρχής για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού στον Παλαιστινιακό λαό.