ΟΕΝΓΕ: Συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρέσβη καταδικάζοντας τη σφαγή


Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη, Μαουράν Τουμπάσι, είχε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η αντιπροσωπεία των γιατρών κατά τη διάρκεια της συνάντησης καταδίκασε με αποτροπιασμό τη νέα σφαγή του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και την εν ψυχρώ δολοφονία, από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, άμαχων Παλαιστίνιων ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ εξέφρασε στον Παλαιστίνιο πρέσβη την αλληλεγγύη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στο σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του για να έχει τη δική του πατρίδα, για την ύπαρξη ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ στη συνέχεια η αντιπροσωπεία υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα βάσανα του παλαιστινιακού λαού, αλλά και στις δυσκολίες περίθαλψης των χιλιάδων τραυματιών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή σκέψεων για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η ΟΕΝΓΕ να συμβάλει στη στήριξη του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Η Ομοσπονδία καλεί τους γιατρούς «σε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν τους λαούς στη σφαγή», αλλά και τους νοσοκομειακούς γιατρούς «να δηλώσουν στις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και στην ΟΕΝΓΕ διαθεσιμότητες για οργάνωση ιατρικής αποστολής, έμπρακτης αλληλεγγύης στη Γάζα. Ιδιαίτερα χρειάζονται για την αποστολή αυτή χειρουργικές ειδικότητες (γενικοί χειρουργοί, αγγειοχειρουργοί, ορθοπαιδικοί και αναισθησιολόγοι)».

Τέλος, απαιτεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση «να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό λαό».