ΟΕΝΓΕ: Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή 11 Μαΐου


Αθήνα 10 Μαΐου 2018

Α.Π: 8834

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, την Παρασκευή 11 Μαΐου και στη συγκέντρωση Σωματείων και Ομοσπονδιών στις 13:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση.

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Αγωνιζόμαστε για να μην απολυθούν οι συνάδελφοι μας επικουρικοί που προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους χρόνια ολόκληρα και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να τους απολύσει, παρόλο που, όπως και η ίδια αναγνωρίζει καλύπτουν ζωτικές ανάγκες και είναι απολύτως απαραίτητοι για να λειτουργούν στοιχειωδώς τα τμήματα και οι κλινικές, επικαλούμενη υποκριτικά το Σύνταγμα και τους Νόμους που η ίδια ψήφισε.

Κανείς εργαζόμενος δεν περισσεύει. Κανείς γιατρός δεν πλεονάζει, όπως με περίσσιο θράσος δήλωσε πρόσφατα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες ελλείψεις μόνιμων γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τη στιγμή που οι γιατροί στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ κάνουν μέχρι και 15 εφημερίες το μήνα, που η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, με αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τους υγειονομικούς όσο και για τους ασθενείς.

Γνωρίζουμε ότι η υποστελέχωση στην Υγεία, την Παιδεία, τους Δήμους, κλπ. είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης που κριτήριο έχει το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την ικανοποίηση των αναγκών μας. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που μετατρέπει τα πρωτογενή πλεονάσματα σε βάθος δεκαετιών σε φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις και ζεστό κρατικό χρήμα για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.

Αγωνιζόμαστε για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας για υψηλού επιπέδου, σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Κατεβαίνουμε μαζικά στην κινητοποίηση στην Πλατεία Κλαυθμώνος όπου έχουν κατασκηνώσει απολυμένοι συμβασιούχοι των ΟΤΑ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνουν. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους στους δήμους.

Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου.

  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

  • Αποκλειστικά δημόσια, απολύτως δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.