top of page

ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού: για το σποτ του πρωθυπουργικού γραφείου


Αθήνα, 8-5-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από το γραφείο του Πρωθυπουργού (!) βιντεάκι εξύμνησης των ατομικών συμβάσεων στην καθαριότητα των δημόσιων νοσοκομείων το οποίο γυρίστηκε μέσα στους χώρους του Ευαγγελισμού. Πρωταγωνιστές: ο Υπουργός Επικρατείας κ. Βερναδάκης, η Διοικήτρια του Ευαγγελισμού κα Μητσάκη, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Κεϊμαλή, αλλά και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Κούνεβα. Κομπάρσοι για μια ακόμη φορά, οι πολύπαθες συναδέλφισσες καθαρίστριες που το μοντάζ τις δείχνει να …απολαμβάνουν τον εργασιακό παράδεισο των νέων ατομικών συμβάσεων!!!

  • Όμως, ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ η Διοίκηση που ζητάει τα ρέστα απ’όποιον εργαζόμενο εκφραστεί δημόσια για τα οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου που τα βιώνουν στο πετσί τους οι ασθενείς μας, να σκηνοθετεί με την πρωθυπουργική κάμερα σποτ διαφήμισης των συμβάσεων νέου τύπου με τα πετσοκομμένα δικαιώματα. Δεν δίστασε μάλιστα, να χρησιμοποιήσει και δήλωση συναδέλφου νοσηλευτή που σταθερά βρίσκεται στους αγώνες για την μονιμοποίηση αυτών των συναδέλφων με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, υπονοώντας ότι στηρίζει τις ατομικές συμβάσεις!

  • ΠΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να εκμεταλλεύεται προεκλογικά η κυβέρνηση τους αγώνες που έδωσε το σωματείο μας με αιχμή το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Μα οι αγώνες μας είχαν (και έχουν) αντίπαλο ακριβώς τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση!

  • Ποιος ξεχνάει ότι με αγώνα αταλάντευτο και σκληρό που δίνουν με συνέπεια και διάρκεια άνω της δεκαετίας μια σειρά ταξικά σωματεία ενάντια στο αίσχος των εργολάβων, κρατήσαμε στη δουλειά τους συναδέλφους. Ο αγώνας μας είναι ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΣ, γιατί με ευθύνη της κυβέρνησης έχουμε αυτές τις βαθιά εκμεταλλευτικές συμβάσεις και το αίσχος των διαφόρων τροπολογιών που νομοθέτησε και αυτή η κυβέρνηση (βλ. ΚΟΙΝΣΕΠ, συμβάσεις έργου, ενοικιαζόμενοι κλπ).

  • Ποιος θέλει να ξεχάσουμε ότι το Σωματείο του Ευαγγελισμού έδωσε το χέριστους συναδέλφους καθαριστές – τραπεζοκόμους – φύλακες κλπ,τους έδωσε πρώτο μέσα από σκληρές μάχες, δικαίωμα ψήφου;

κ. Βερναδάκη: οι προλετάριοι έχουν λόγο κι αποτελέσματα μόνο εκεί που παίρνουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους, οργανώνοντας την πάλη τους μέσα στα σωματεία τους. Λόγο ΔΕΝ τους έδωσε η κυβέρνησή σας, γιατί απλούστατα τους έχει βάλει ημερομηνία λήξης και τους χειρίζεται ως εκλογική δεξαμενή, εκβιάζοντάς τους στυγνά «αν με ψηφίσεις ίσως και να σου δώσω παράταση»!

κα Μητσάκη: το πάρτυ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και δεν θα τελειώσει μέσα σ’αυτό το σύστημα. Στο νοσοκομείο που διοικείτε εξακολουθούν να κάνουν πάρτυ και οι εργολάβοι (τραπεζοκόμοι, φύλακες, τεχνικοί, βοηθοί μάγειρες κλπ), αλλά και το κράτος – εργολάβος που στύβει με τις ατομικές συμβάσεις τους συναδέλφους καθαριστές κι εργάτες.

κα Κούνεβα: εσείς που φέρετε τα σημάδια της εργοδοτικής ασυδοσίας, δεν ξέρετε ότι οι συνάδελφοί μας των ατομικών συμβάσεων εξακολουθούν να φυτοζωούν με μισθούς πείνας των 550€; Εσείς που φωνάξατε το σύνθημα «εμείς δεν ζούμε με 400€» δεν ξέρετε ότι μόλις η κυβέρνηση σας κόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ο μισθός θα γίνει 400€;; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με άλλο όνομα, με άλλη μορφή η εκμετάλλευση των εργαζομένων συνεχίζει να σπάει κόκκαλα;

κα Κεϊμαλή: για ποια ακριβώς σταθερότητα και μονιμότητα μιλάτε; Δεν γνωρίζετε πέρα από τα παραπάνω ότι οι καθαριστές κάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και καθήκοντα βοηθού θαλάμου γιατί οι νοσηλευτές δεν φτάνουν; Ότι σε λίγους μήνες η σύμβασή τους τελειώνει, κι ακόμη στα μέσα του μέσα του Μάη φεύγει το προσωπικό με συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι ενδιάμεσα απολύεται το επικουρικό προσωπικό, ότι αρχές του 2019 απολύονται κι οι συνάδελφοι μέσω ΟΑΕΔ και ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΔΕΙΑΖΕΙ;

Πρωθυπουργέ: Αυτές οι συμβάσεις που αλυσοδένουν τους εργαζόμενους σε νέα δεσμά πετώντας τους ένα ψίχουλο για λίγους μήνες, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΑΞΗ;;;

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ στην ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

  • Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στην ομηρία και τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων – Πάγιες και μάλιστα, επιτακτικές ανάγκες καλύπτουν και γι’αυτό μόνιμη πρέπει να είναι και η θέση τους!

  • Παλεύουμε για ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς & πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα!

  • Για ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες

  • Για ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με κατάργηση κάθε ιδιωτικής δραστηριότηταςbottom of page